خسارت دیرکرد در پرداخت ها در قراردادهای سرجمع

خسارت دیرکرد در پرداخت ها در قراردادهای سرجمع

مقالات مرتبط
دوره های پیشنهادی
خسارت دیرکرد در پرداخت ها در قراردادهای سرجمع
مهندس فرشید هوشمند

پشتیبان علمی در موسسه فنی، مهندسی و آموزشی همیار مترور

سرپرست دفترفنی در پروژه احداث آزادراه خلیج فارس به بندر ماهشهر

ناظر مقیم در سازمان مهندسی و تاسیسات نیروی زمینی ارتش در پروژه های مسکونی نظامی ارومیه

کارشناس اجرا و دفترفنی در پروژه احداث دیوارهای حائل بتنی با اجرای 1200 شمع بتنی درجا در رودخانه کشکان شهرستان پلدختر

کارشناس دفترفنی در مجتمع های مسکونی پادگان قوشچی ارتش واقع در آذربایجان غربی

کارشناس اجرا و نقشه بردار در پروژه تقاطع غیرهمسطح آذربایجان واقع در شهر ارومیه و پروژه بوستان سلامت اوریادمال

پروفایل نویسنده

در اکثر پروژه های کشور، یکی از مشکلات اساسی که پیمانکاران با آن روبه رو هستند، عدم پرداخت به موقع مطالبات توسط کارفرما می باشد.صورت وضعیتی که فرآیند رسیدگی تا پرداخت آن، کلا ۲۰ روز می باشد، در حال حاضر با تاخیر ۳ -۴ ماهه پرداخت می شود. عدم پرداخت به موقع مطالبات پیمانکاران با تاثیر مستقیم بر جریان نقدینگی یا (Cash Flow)، علاوه بر ایجاد وقفه، کاهش بهره وری و سرعت اجرای کار، باعث ایجاد تاخیر در پروژه و به طبع آن تحمیل ضرر و زیان برای پیمانکاران می گردد.

یک سوال بدیهی که ممکن است پرسیده شود، تاخیر در پرداخت مطالبات به طور واضح برای پیمانکار، چه تبعاتی به همراه دارد؟

فرض نمایید مبلغ ۱ میلیارد از بابت صورت وضعیت شماره ۱، بایستی در تاریخ ۰۱/۰۱/۱۴۰۱ توسط کارفرما پرداخت گردد، اما صورت وضعیت مزبور در تاریخ ۰۱/۰۴/۱۴۰۱ پرداخت می گردد،  کاهش ارزش پول و کاهش قدرت خرید یکی از تبعات اصلی، تاخیر در پرداخت است.در این مقاله از سایت همیار مترور قصد داریم،‌ تبعات تاخیر در پرداخت ها برای کارفرمایان و ظرفیت هایی از جمله دریافت خسارت و حق خاتمه که برای پیمانکاران  ایجاد می گردد را بررسی نماییم. همچنین نحوه محاسبه خسارت دیرکرد در پرداخت صورت وضعیت ها نیز با ذکر یک مثال آموزش داده خواهد شد.

جبران خسارت دیرکرد در پرداخت ها:

بر خلاف شرایط عمومی پیمان (نشریه ۴۳۱۱) که به جهت تاخیر در پرداخت هایی که توسط کارفرما ایجاد می گردد، صرفا مطابق با بخشنامه ۵۰۹۰، تمدید زمانی برای پیمانکار در نظر می گیرد، در پیمان های سرجمع، علاوه بر تمدید مدت پیمان، خسارت تاخیر در پرداخت نیز برای پیمانکار در نظر گرفته شده است.(پیشنهاد مطالعه: دوره ی جامع حق الزحمه نظارت یکپارچه)

ادامه مطلب
حوادث قهری چیست ؟ تفسیر ماده 43 شرایط عمومی پیمان + فیلم

پیش تر در مقاله «پیمان های سرجمع و هر آنچه باید در مورد قرارداد سرجمع بدانید»، توضیحات مفصل و کامل از تفسیر بخشنامه ارائه شد که برای مطالعه می توانید، از طریق لینک زیر اقدام نمایید.

به اصل موضوع بپردازیم.

مطابق با بند “و” از ماده ۱۲ بخشنامه شماره 1299188/۹۶ با موضوع انعقاد پیمان اجرای کارهای ساختمانی به صورت سرجمع به تاریخ 04/05/1396 ” هرگاه کارفرما در پرداخت پیش پرداخت ها، صورت وضعیت ها (موقت، قطعی، تعدیل) و سپرده ها تاخیر کند، به منظور جبران خسارت ناشی از تاخیر در تادیه اصل بدهی، کارفرما براساس نرخ تورم ماهانه اعلام شده توسط بانک مرکزی، در مبلغی که پرداخت آن به تاخیر افتاده است، متناسب با مدت تاخیر، به پیمانکار خسارت پرداخت می نماید. اصل بدهی، مبلغ ناخالص قابل پرداخت به پیمانکار است که قبل از لحاظ کسورات قانونی مربوط بدست می آید.”

در تاریخ 22/08/1397، اصلاحیه ای در خصوص پیمان های سرجمع توسط سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ شد و بند «و» یکی از مواردی بود که دچار تغییرات گردید.

اصلاحیه بخشنامه سرجمع

در واقع به سبب ابلاغ این اصلاحیه، مبنای محاسبه تورم ماهانه، با نرخ تورم ماهانه اعلام شده توسط مرکز آمار ایران بایستی محاسبه گردد.

نکته: در سالهای اخیر با توجه به تغییراتی که در سیستم پروژه ها و همچنین بهای سازمان برنامه و بودجه ی دفترهای فنی رخ داده است اهمیت کارشناس دفتر فنی به طرز بالایی افزایش یافته است؛ از همین رو بهتر است که با تکمیل توانایی هایتان به عنوان یک مهندس مترور تمام عیار  آنچه که شرکت ها و بازار از شما انتظار دارند بدرخشید؛

ادامه مطلب
تغییر مقادیر کار + یک راهکار برای قراردادها

«دوره جامع مترور حرفه ای» از موسسه ی همیار مترور میتواند شما را از 0 تا 100 یاری کند.

مدت زمان رسیدگی تا پرداخت صورت وضعیت ها:

برای این که میزان تاخیر در پرداخت را محاسبه نمایید، بایستی مهلت مجاز رسیدگی تا پرداخت صورت وضعیت ها را بدانید.

مطابق با ماده ۳۷ شرایط عمومی پیمان‌ (نشریه ۴۳۱۱)، مهلت رسیدگی صورت وضعیت ها توسط ناظر و  مشاور  ۱۰ روز و مهلت کارفرما برای رسیدگی و پرداخت نیز، ۱۰ روز می باشد، مجموعا معادل ۲۰ روز از تاریخ دریافت از سوی پیمانکار، مهلت رسیدگی تا پرداخت صورت وضعیت های کارکرد می باشد.

مدت تاخیر در هر پرداخت، از تاریخ آخرین مهلت مندرج در ماده 37 شرایط عمومی پیمان یعنی ۲۰ روز، تا تاریخ تحویل چک به پیمانکار یا واریز وجه به حساب وی (هرکدام که مقدم باشد) خواهد بود.

برای مثال در صورتی که صورت وضعیت پیمانکار از زمان ارائه، طی مدت ۹۰ روز پرداخت گردد. مهلت رسیدگی تا پرداخت معادل ۲۰ روز می باشد که در صورتی که این ۲۰ روز از ۹۰ روز کسر نمایید، معادل ۷۰ روز، تاخیر در پرداخت توسط کارفرما رخ داده است.(پیشنهاد مطالعه: دوره جامع نرم افزارهای متره و برآورد)

تبعات تاخیر در پرداخت در پیمان های سرجمع:

  • خسارت دیرکرد

یکی از تبعات مهم تاخیر در پرداخت در پیمان های سرجمع، همانطور که پیش تر اشاره گردید، پرداخت خسارت تاخیر در پرداخت ها (تاخیر در تادیه اصل بدهی) توسط کارفرماست که در ادامه یک مثال مفصل در این باره ارائه خواهیم داد.

  • تمدید مدت پیمان

اما در بند «ز – تاخیرات» از ماده ۱۲، تصریح می نماید؛

ادامه مطلب
ماده 28 شرایط عمومی پیمان

کارفرما موظف به پرداخت خسارت تاخیر در پرداخت بر طبق بند «و» می باشد. ضمنا تاخیر در پرداخت صورت حساب موجب تمدید مجاز مدت پیمان می شود و این مدت معادل ۵۰٪ زمان محاسبه شده براساس بخشنامه ۵۰۹۰ مورخ ۰۲/۰۹/۱۳۶۰ (و اصلاحیه های بعدی آن) می باشد.

در واقع مد نظر فوق این است، علاوه بر آن که خسارت تاخیر در پرداخت ها (تاخیر در تادیه اصل بدهی)، بایستی به پیمانکار پرداخت گردد، تاخیر در پرداخت ها، باعث تمدید مدت پیمان نیز می گردد.

به جهت تمدید مدت پیمان، بایستی محاسبات مربوط از طریق بخشنامه ۵۰۹۰ صورت پذیرفته و معادل ۵۰٪ زمان تمدید بدست آمده از بخشنامه مزبور، مدت پیمان تمدید می گردد.

  • خاتمه پیمان

“چنانچه مجموع مطالبات ناخالص تایید شده پیمانکار که به تاخیر افتاده از پانزده درصد مبلغ اولیه پیمان بعلاوه 25 درصد مبلغ مستهلک نشده پیش پرداخت (مندرج در ماده 11 پیمان) تجاوز نموده  یا حداکثر خسارت محاسبه شده (به صورت ناخالص) به پیمانکار از ۲.۵٪ مبلغ اولیه پیمان فراتر رود و کارفرما ظرف مدت حداکثر یک ماه از تاریخ رسیدن این مطالبات، نسبت به پرداخت آن اقدام ننماید، پیمانکار ابتدا اخطار کتبی به کارفرما داده و در صورت عدم رفع مشکل از سوی کارفرما پس از یک هفته، با اعلام کتبی پیمانکار، قرارداد طبق ماده 48 شرایط عمومی پیمان خاتمه می یابد. درصورت تمایل پیمانکار برای ادامه کار و سپری شدن حداقل 4 هفته از ارائه اخطار کتبی وی به کارفرما و عدم اعلام خاتمه پیمان توسط پیمانکار، حق خاتمه پیمان توسط پیمانکار در این مرحله سلب می شود.”

ادامه مطلب
برآورد هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه ( آموزش + مثال واقعی )

مفهوم و تفسیر بند فوق است که مجموع مطالبات ناخالص تایید شده پیمانکار، که این مطالبات می تواند شامل صورت وضعیت های موقت و قطعی کارکرد و یا صورت وضعیت تعدیل و یا سپرده ها باشد را محاسبه نمایید که فرض می کنیم برابر با ۱ میلیارد تومان  می گردد.

سپس  این  ‍۱ میلیارد تومان  را با مبلغ حاصل از توضیحات زیر مقایسه کنید.

 ۱۵٪ مبلغ اولیه پیمان (مبلغ اولیه پیمان * ۰.۱۵)

+

 ۲۵٪ مبلغ مستهلک نشده پیش پرداخت. (مبلغ کل پیش پرداخت را از مبلغ مستهلک شده در صورت وضعیت ها کسر نمایید، مبلغ مستهلک نشده بدست می آید، ۲۵٪ این مبلغ را در نظر بگیرید)

در صورتی که ۱ میلیارد تومان که با عنوان مجموع مطالبات ناخالص تایید شده پیمانکار شناختیم، از مبلغ حاصل از توضیحات فوق بیشتر باشد.

یا حداکثر خسارت محاسبه شده (به صورت ناخالص) به پیمانکار از ۲.۵٪ مبلغ اولیه پیمان فراتر رود. (نحوه محاسبه مبلغ خسارت را جلوتر توضیح خواهیم داد)

در صورتی که یکی از ۲ شرط زیر حاکم باشد و کارفرما ظرف مدت حداکثر یک ماه از تاریخ رسیدن از مطالبات، نسبت به پرداخت آن اقدام ننماید، پیمانکار ابتدا اخطار کتبی به کارفرما داده و در صورت عدم رفع مشکل از سوی کارفرما پس از یک هفته، با اعلام کتبی پیمانکار، قرارداد طبق ماده ۴۸ شرایط عمومی پیمان خاتمه می یابد.

نکته حائز به اهمیت این در صورت تمایل پیمانکار برای ادامه کار و سپری شدن مدت حداقل ۴ هفته از ارائه اخطار کتبی وی به کارفرما و عدم اعلام خاتمه پیمان توسط پیمانکار، حق خاتمه پیمانکار در این مرحله سلب می شود و حداکثر خسارت پرداختی به پیمانکار بابت جبران خسارت دیرکرد تا سقف ۲.۵٪ مبلغ اولیه پیمان می باشد.

ادامه مطلب
10 نکته کلیدی در بخشنامه نظارت یکپارچه

به طور معمول برخی از پیمانکار درخواست خاتمه را اعلام ننموده و به شوق دریافت خسارت، در پروژه باقی خواهند ماند، اما همانطور که ذکر گردید، علاوه بر سلب حق خاتمه، بیش از ۲.۵٪ مبلغ اولیه پیمان نیز، خسارتی دریافت نخواهند نمود.

البته در صورتی که یکی از ۲ شرط زیر، حادث شود، محدودیت ۲.۵٪ برای جبران خسارت دیرکرد در پرداخت ها برداشته می شود و پیمانکار بیش از ۲.۵٪ مبلغ اولیه پیمان نیز، می تواند خسارت مطالبه نماید.

  • پروژه ها با پیشرفت ریالی ۹۰٪ مبلغ اولیه پیمان و بیشتر (در محاسبه پیشرفت ریالی،‌ مبالغ ناشی از تعدیل لحاظ نمی شود)
  • پیمان هایی که با اعمال ماده ۴۸ شرایط عمومی پیمان خاتمه داده شده اند (در مدت پس از ابلاغ خاتمه پیمان تا زمانی که مطالبات تسویه نشده باشد)

نکته: موضوع قرارداد در پروژه های عمرانی، موضوع بنیادی و حائز به اهمیت برای ارکان مثلث پروژه (کارفرما،‌پیمانکار و مشاور) می باشد. تهیه اسناد قرارداد در زمان مناقصه توسط مشاور و کارفرما و بررسی همان اسناد توسط پیمانکار،‌ در موفقیت و پیشبرد پروژه های عمرانی بسیار موثر است.

از این رو قراردادها میتواند مسائل حیاتی ای برای طرفین پیمان به شمار آید؛ موسسه ی همیار مترور مفتخر است که با ارائه ی یک پکیج جامع با عنوان «دوره جامع امور قراردادها» شما را در این زمینه یاری کند.

نحوه محاسبه خسارت دیرکرد در پرداخت ها:

برای محاسبه خسارت دیرکرد در پرداخت ها، جدولی همانند جدول زیر را بایستی آماده نمایید.

  • تاریخ پرداخت طبق پیمان، همان ۲۰ روز پس از تاریخ ارائه صورت وضعیت از سوی پیمانکار است
  • تاریخ واقعی پرداخت، تاریخی است که صورت وضعیت مزبور توسط کارفرما پرداخت گردیده استو
  • شاخص تاریخ پرداخت طبق پیمان، براساس نرخ تورم اعلامی توسط مرکز آمار ایران که در سایت مرکز آمار ایران نیز ارائه می گردد، تعیین می شود.
  • شاخص تاریخ پرداخت واقعی نیز به ترتیب بند فوق تعیین می گردد.
ادامه مطلب
بخشنامه نظارت یکپارچه (دستورالعمل تعیین حق‌الزحمه خدمات نظارت)

توضیحات بیشتر:

برای بدست آوردن شاخص بایستی از نرخ تورم ماهانه مرکز آمار ایران استفاده گردد.  نرخ تورم در مرکز آمار ایران با استفاده از شاخص قیمت مصرف کننده  (CPI)ارائه می گردد و به منظور دستیابی به شاخص تورم، ۲ روش زیر به طور معمول مورد استفاده قرار می گیرد.

  • روش شماره ۱:

استفاده از محاسبه گر نرخ تورم آنلاین در سایت مرکز آمار ایران.

محاسبه گر تورم مرکز آمار ایران

  • روش شماره ۲:

 استفاده از نشریات مرکز آمار ایران که در سایت مرکز آمار ایران نیز، ارائه می گردد.

راهنمای دانلود شاخص تورم از سایت مرکز آمار ایران

در اکثر پروژه های کوتاه مدت پیمان فاقد تعدیل در نظر گرفته میشود؛ در این دسته از موارد پیمانکاران از روی ناچار میبایست با تفسیر بخشنامه تعدیل نرخ ارز دست و پنجه نرم میکنند که با توجه به انواع روش های تخصصی که برای تعدیل نرخ ارز  وجود دارد، احتمال اینکه نتوانید ضرر و زیان خود را محاسبه کنید بسیار بالاست.

از همین رو موسسه ی همیار مترور با ارائه ی «دوره جامع دستورالعمل جبران افزایش نرخ ارز» این معضل را یکبار برای همیشه از روی دوش شما برخواهد داشت!

منابع:

مقالات مرتبط
دوره های پیشنهادی
نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
داود سلیمانی
20:47 - 1402/02/21
پاسخ دهید
عالی و کاربردی بود
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    21:21 - 1402/02/21
    پاسخ دهید
    زنده باشید آقای مهندس
حمید محمدی
14:19 - 1402/03/22
پاسخ دهید
سلام.خسته نباشید درمورد تمدید مدت پیمان در بند «ز – تاخیرات» از ماده ۱۲، بند ز تاخیرات از ماده ۱۲ که فرمودین مطابق کدام بخشنامه هست ؟
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    22:30 - 1402/03/25
    پاسخ دهید
    با سلام و خداقوت بخشنامه سرجمع به شماره ۱۲۹۹۱۸۸ مورخ ۱۳۹۶/۰۹/۱۵
فاطمی
09:56 - 1402/03/23
پاسخ دهید
آیا کسورات از وضعیت دیرکرد کسر و مالیات افزوده اضافه می شود؟
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    13:30 - 1402/10/25
    پاسخ دهید
    سلام و خداقوت مطابق با بند و ماده ۱۲ بخشنامه سرجمع جدید، اصل بدهی در خصوص جبران خسارت دیرکرد در پرداخت ها، مبلغ ناخالص قابل پرداخت به پیمانکار است که قبل از لحظات کسورات قانونی مربوط به دست می آید. بنابراین کسورات از مبالغ یادشده،‌ کسر می گردد. همچنین در خصوص مالیات بر ارزش افزوده مطابق با استعلام به عمل آمده از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور به شماره۶۲۵۳۵۲ مورخ ۱۳۹۵، مبلغ ملیات بر ارزش افزوده مشمول پرداخت خسارت دیرکرد در پرداخت ها نمی گردد
علی صالحی
12:38 - 1402/03/29
پاسخ دهید
با سلام و وقت بخیر من یک سوال در مورد برداشته شدن سقف 2.5 درصد خسارت داشتم.ما یک پیمان داریم که تکمیل و تحویل موقت شده است. سقف 2.5 درصد چه زمانی باید برداشته شود .؟ یعنی تا پیشرفت ریالی 90 درصد با سقف 2.5 درصد محاسبه و 10 درصد باقی مانده با استفاده از آمار مرکز محاسبه گردد. یا پس از رسیدن پیشرفت ریالی به 90 درصد از ابتدا سقف 2.5 درصد برداشته و کلیه جریمه های پرداختی از ابتدا بدون سقف لحاظ گردد؟.با تشکر
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    11:32 - 1402/04/19
    پاسخ دهید
    با سلام و خداقوت در صورتی که پیشرفت ریالی ۹۰٪ و بیشتر حاکم باشد، سقف ۲.۵٪ برداشته می شود به عبارت دیگر، در صورتی که سقف ۲.۵٪ در پیشرفت کمتر از ۹۰٪ تکمیل گردد، محدودیت بخشنامه حاکم بوده و امکان دریافت خسارت بیشتر وجود ندارد.
      حسین رشیدی
      02:23 - 1402/09/26
      پاسخ دهید
      سلام تو استان ما هر طوری دوست دارن تفسیر کردن الان یه نامه زدن که مبلغ صورت وضعیت تا نود درصدش دو نیم درصد و مازاد بر اون برداشته بشه.چطوری میتونم نامه رو براتون ارسال کنم تا شما هم نظرتون رو بگید.ممنون
        پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
        15:41 - 1402/10/02
        پاسخ دهید
        سلام و خداقوت به ایمیل زیر ارسال نمایید mohammadkrayloo@gmail.com
      اکبر ایزدپناه
      00:21 - 1402/09/29
      پاسخ دهید
      با سلام و وقت بخیر من یک سوال در مورد برداشته شدن سقف 2.5 درصد خسارت داشتم.ما یک پیمان داریم که تکمیل و تحویل موقت شده است. سقف 2.5 درصد چه زمانی باید برداشته شود .؟ یعنی تا پیشرفت ریالی 90 درصد با سقف 2.5 درصد محاسبه و 10 درصد باقی مانده با استفاده از آمار مرکز محاسبه گردد. یا پس از رسیدن پیشرفت ریالی به 90 درصد از ابتدا سقف 2.5 درصد برداشته و کلیه جریمه های پرداختی از ابتدا بدون سقف لحاظ گردد؟.با تشکر
        پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
        15:39 - 1402/10/02
        پاسخ دهید
        سلام و خداقوت شرایط برداشته شدن سقف ۲.۵ درصد را ذکر کردیم. مقاله مربوط به تفسیر پیمان های سرجمع از سایت همیار مترور را مورد مطالعه قرار دهید. https://hamyarmetror.ir/collective-agreements/
بهروزیکتافر
22:50 - 1402/04/18
پاسخ دهید
سلام و عرض ادب. بسیار عالی و کامل. ممنونم
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    11:29 - 1402/04/19
    پاسخ دهید
    با سلام و خداقوت زنده باشید آقای مهندس مهندس
علی استوار
21:25 - 1402/05/02
پاسخ دهید
درود و خدا قوت در صورتیکه پروژه ای مشاور نداشته باشد و کارفرما مستقیماصورت وضعیت های پیمانکار را رسیدگی کند، در اینصورت با حذف مشاور، مهلت زمان رسیدگی به صورت وضعیت همان 20 روز است یا 10 روز؟
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    21:20 - 1402/08/12
    پاسخ دهید
    سلام و خداقوت همان ۲۰ روز ملاک عمل است.
احسان معتمدی
00:49 - 1402/06/02
پاسخ دهید
ضمن عرض ادب و احترام خواستم بپرسم این فرمول روش محاسبه خسارت دیرکرد بر اساس چه مرجع و بخشنامه ای هست ؟ ممنون
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    15:58 - 1402/06/21
    پاسخ دهید
    درود و خداقوت بخشنامه سرجمع به شماره ۱۲۹۹۱۸۸ و ماده ۵۲۲ قانون مدنی در خصوص تاخیر در تادیه اصل بدهی
ثباتی
13:09 - 1402/08/15
پاسخ دهید
درود در قرارداد فهرست بهایی ملاک عمل پرداخت خسارت تاخیر چیه؟ و با چه فرمولی؟
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    21:57 - 1402/09/02
    پاسخ دهید
    درود و خداقوت تعیین کننده خسارت دیرکرد در پرداخت ها، فهرست بها نیست و بسته به قرارداد دارد. اما اگر مدنظر نشریه ۴۳۱۱، خسارت دیرکرد تعلق نگرفته اما در خارج از چارچوب موضوع پیمان از طریق ماده ۵۲۲ قانون مدنی قابلیت وصول دارد.
      ثباتی
      12:12 - 1402/09/06
      پاسخ دهید
      برقرار باشید
        پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
        17:09 - 1402/09/06
        پاسخ دهید
        بزرگوارید
بابایی
16:18 - 1402/08/22
پاسخ دهید
سلام طبق پیش فاکتور کاری برای کارفرما (فاوا) انجام دادیم الان حدود ۹۰درصد پیشرفت فیزیکی پروژه داشته کارفرما فقط ۵۴درصد مبلغ ریالی پروژه پرداخت کرده حال هم حاضر به پرداخت مبلغی نیست ضمنا طی نامه نگاری های متعدد درخواست قرارداد از کارفرما کردیم حاضر به دادن قرارداد و یا توافق نامه نمیباشد و صورتجلسه هم نمیکند تاریخ ارایه پیش فاکتور ۱۴۰۲/۰۱/۲۱ بوده که با تاخیر از طرف کارفرما محل اجرا اواخر مرداد ماه تحویل شده است الآنم اعلام کرده تا کار را تمام نکنید هیچ مبلغی پرداخت نمی‌کند ضمنا اعلام هم نمیکند چقدر طلبکار هستیم لطفاً راهنمایی بفرمایید چکار کنم
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    21:56 - 1402/09/02
    پاسخ دهید
    درود و خداقوت برای موضوع مربوط بایستی قرارداد و اسناد آن بررسی شود.
رضا
10:19 - 1402/10/05
پاسخ دهید
درود و خدا قوت برای پروژه هایی که تحویل موقت یا قطعی شدن امکان دریافت خسارت دیرکرد در پرداخت ها وجود دارد یا این بخشنامه برای قرارداد های در حال اجراست؟ سوال دوم اینکه برای رشته های آب و راه هم قابل استفادست یا فقط کارهای ساختمانی؟
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    23:50 - 1402/10/06
    پاسخ دهید
    سلام و خداقوت تا مادامی که صورت حساب نهایی به امضای طرفین نرسیده و ابلاغ نگردیده، امکان طرح ادعا وجود دارد. این بخشنامه برای کارهای ساختمانی است، البته در مقاله «تفسیر پیمان های سرجمع» از سایت همیار مترور، مفصل در خصوص دامنه کاربرد آن صحبت کردیم.
امید صدرالسادات
12:18 - 1402/10/06
پاسخ دهید
سلام آقای مهندس.بسیار مفید و عالی بود.سپاس از زحمات شما.پاینده باشید
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    23:50 - 1402/10/06
    پاسخ دهید
    سلامت باشید آقای مهندس بزرگوارید
S.M.J
16:17 - 1402/10/21
پاسخ دهید
درود ، احترام و سپاس بینهایت
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    11:25 - 1402/10/24
    پاسخ دهید
    از توجه شما سپاسگزاریم مهندس
رضا جلالی
21:34 - 1402/10/22
پاسخ دهید
با سلام نحوه دیرکرد در پرداخت کار فهرست بهایی چگونه محاسبه میشود .و اینکه دیرکرد در پرداخت تعدیل چگونه است
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    11:22 - 1402/10/24
    پاسخ دهید
    درود و خداقوت در پیمان های فهرست بهایی، تاخیر در پرداخت ها مطابق با بخشنامه ۵۰۹۰ سبب تمدید مدت پیمان می گردد، در خصوص تاخیر در پرداخت صورت وضعیت های تعدیل نیز همین موضوع حاکم است. البته خسارت دیرکرد در پرداخت در قالب مراجع قضایی مطابق با ماده ۵۲۲ قانون مدنی قابل پرداخت است.
صفا نیازمند
10:38 - 1402/11/09
پاسخ دهید
سلام آیا خسارت دیرکرد پرداخت به پیمانکار مشمول بیمه و مالیات میباشد ؟
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    00:15 - 1402/11/16
    پاسخ دهید
    با سلام مطابق با بند و - جبران خسارت دیرکرد در پرداخت ها از ماده ۱۲ پیمان های سرجمع، اصل بدهی، مبلغ ناخالص قابل پرداخت به پیمانکار است که قبل از لحاظ کسورات قانونی بدست می آید.
دانیال
01:06 - 1402/11/10
پاسخ دهید
درود بر شما یه سوال داشتم قراردادی دارم به صورت سرجمع کارفرما در قسمت جیران خسارت در پرداخت بند ۱۲-و نوشته با توجه به تبصره داخلی بین خودشان هیچگونه پرداختی بایت دیرکرد داده نمیشود ایا این قانونی هست ؟
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    13:15 - 1402/11/10
    پاسخ دهید
    سلام و خداقوت اگر طرح عمرانی است تخلف کارفرماست و قابل پیگیری است اما اگر طرح غیرعمرانی و از محل درآمدهای اخصتصاصی باشد این موضوع ایرادی ندارد. اگرچه شما طبق ماده ۵۱۵ و ماده ۵۲۲ قانون مدنی می توانید در قالب شکایت در مراجع قضایی، درخواست تاخیر تادیه اصل بدهی را نمایید.
صفائی
16:17 - 1402/11/10
پاسخ دهید
سلام در خصوص قرارداد فهرست بهایی اگر در شرایط قرارداد ، پرداخت خسارت تاخیر در پرداخت قید نشده باشد می شود از کارفرما خسارت را مطالبه کرد
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    00:13 - 1402/11/16
    پاسخ دهید
    سلام و خداقوت پرداخت خسارت تاخیر در پرداخت به پیمان همسان و مفاد ارتباط دارد به فهرست بها ارتباطی ندارد. در هر صورت حتی اگر در پیمان نیز به موضوع یادشده، اشاره ای نشده باشد، شما از طریق ماده ۵۱۵ و ۵۲۲ قانون مدنی، می توانید در مراجع قضایی، موضوع مربوط را مطرح نمایید.
محمدرضا
19:42 - 1402/11/14
پاسخ دهید
با سلام و درود من قراردادی داشته ام که 100 درصد کار را انجام دادم و صورت وضعیت های مقطعی هم ارائه دادم و از طرف کارفرما بررسی و تایید شده. تحویل موقت و قطعی هم شده .پرداخت مبالغ صورت وضعیت ها از طرف کارفرما با تاخیر پس از تنظیم صورتجلسه تحویل موقت شروع شده و هنوز هم بعد از یکسال تسویه حساب نشده سه سوال داشتم 1- تاچه زمانی فرصت دارم برای دادخواست تاخیر تادیه 2-برای اعلام در مراجع قضایی به چه مدارکی نیاز دارم ایا باید در خواست کارشناس بدم یا خود اجرای احکام موضوع را بررسی میکنه موفق وپیروز باشید
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    00:12 - 1402/11/16
    پاسخ دهید
    سلام و خداقوت کدام یک از پیمان های همسان بر قرارداد شما نافذ است؟
شهودی
06:18 - 1402/12/22
پاسخ دهید
سلام آقای مهندس درخصوص خاتمه پیمان مواردی که فرمودید به استناد کدوم قانون یا بخشنامه است ممنون از لطف شما
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    15:02 - 1402/12/27
    پاسخ دهید
    سلام و خداقوت بخشنامه سرجمع سال ۱۳۹۶ با شماره بخشنامه ۱۲۹۹۱۸۸.
حمید محمدی
11:35 - 1403/01/28
پاسخ دهید
سلام در قرارداد سرجمع قدیم.در صورتی که صورت وضعیت ها بیشتر از یکماه.مثلا دوماهه یا سه ماهه به مشاور تحویل گردد مبنای پرداخت جهت محاسبه مبلغ خسارت دیرکرد که 20 روز میباشد بیشتر میشود یا همان بیست روز است؟؟؟ تشکر
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    12:20 - 1403/02/05
    پاسخ دهید
    با سلام و خداقوت مهلت رسیدگی مشاور به تناسب مطابق با بخشنامه ۱۳۰۰ افزایش خواهد یافت.
keyboard_arrow_up