ردیف های فهرست بها ! بررسی ردیف های پایه و غیرپایه (ستاره دار)

ردیف های فهرست بها ! بررسی ردیف های پایه و غیرپایه (ستاره دار)

مقالات مرتبط
دوره های پیشنهادی
ردیف های فهرست بها ! بررسی ردیف های پایه و غیرپایه (ستاره دار)
مهندس غفاری

ردیف های فهرست بها سازمان برنامه و بودجه کشور در زمان برآورد هزینه اجرای کار به ۲ دسته ی ردیف های پایه و غیر پایه (ستاره دار) تقسیم بندی می شوند. در ادامه این مقاله از سایت همیار مترور قصد داریم به بررسی این ردیف ها، نحوه ایجاد و محدودیت های مربوط براساس ضوابط بپردازیم.

ردیف های فهرست بها : ردیف های پایه

ردیف های پایه : ردیف هایی از فهرست بهای سازمان برنامه و بودجه کشور که شامل ۴ رکن مشخص زیر باشند:
1. شماره ردیف
2.شرح ردیف
3.واحد
4.بهای واحد

شکل 1- ردیف های پایه فهرست بها

شکل 1- ردیف های پایه فهرست بها

در کنار ردیف هایی که در فهرست بها ۴ رکن مشخص داشته و به عنوان ردیف های پایه شناخته شد،‌ برخی دیگر از ردیف های پایه بر اساس کلیات فهرست بها و مقدمه فصول، باید ایجاد شود، که این ردیف ها نیز، ردیف های پایه محسوب می شوند.(شکل 2)

شکل 2- بند 2-3 دستورالعمل کاربرد فهرست بها در مورد ردیف های پایه

شکل 2- بند 2-3 دستورالعمل کاربرد فهرست بها در مورد ردیف های پایه

در واقع برخی از عملیات های اجرایی در پروژه، به صورت درصدی از بهای ردیف های پایه و یا روش دیگر که در فهرست بها تعیین شده است، باید در زمان برآورد هزینه اجرای کار ایجاد گردد.
به عنوان مثال در بند 9-1. مقدمه فصل بیستم (کاشی کاری با کاشی های سرامیکی) از فهرست بهای رشته ابنیه ذکر شده است که:

شکل 3- بند 9-1 مقدمه فصل بیستم از فهرست بهای رشته ابنیه

شکل 3- بند 9-1 مقدمه فصل بیستم از فهرست بهای رشته ابنیه

(پیشنهاد مطالعه: دوره ی جامع حق الزحمه نظارت یکپارچه)

ردیف های مربوط به گروه اول از فصل بیستم برای کاشی های سرامیکی با «سطح تخت» در فهرست بهای رشته ابنیه مطابق با تصویر ذیل پیش بینی شده است:

ادامه مطلب
ردیف های سوله در فهرست بها

شکل 4- ردیف های گروه اول از فصل بیستم فهرست بهای رشته ابنیه

شکل 4- ردیف های گروه اول از فصل بیستم فهرست بهای رشته ابنیه

در صورتی که در پروژه ای با توجه به مشخصات فنی، اجرای کاشی های سرامیکی با سطح تا 16 دسی متر مربع با سطح برجسته،‌ مورد نیاز باشد. مطابق با بند 9 -1. مقدمه فصل بیستم، می بایست 6% به بهای ردیف 200121 ، بابت برجسته بودن سطح کاشی اضافه گردد.

برای ایجاد ردیف کاشی های سرامیکی برجسته براساس توضیحات فوق، ابتدا گروه مرتبط با کاشی های سرامیکی را می یابیم. بدین منظور می توان از جدول شرح مختصر گروه های هر فصل، که گروه های مختلف را تقسیم بندی نموده است. استفاده کرد.

در فصل بیستم فهرست بهای رشته ابنیه برای کاشی کاری با کاشی های سرامیکی روی سطوح قائم، گروه ۰۱ ملاک عمل می باشد. (شکل 5)

آنالیز بها قیمت جدید آموزش گام به گام ( تهیه و تنظیم تجزیه بها)

 

 

 

شکل 5- جدول شرح مختصر گروه فصل ۲۰ فهرست بهای رشته ابنیه

شکل 5- جدول شرح مختصر گروه فصل ۲۰ فهرست بهای رشته ابنیه

در مرحله دوم برای ایجاد ردیف جدید، با توجه به آخرین ردیف از گروه اول فصل بیستم که مطابق با تصویر شماره ۶، ردیف ۲۰۰۱۲۷ آخرین ردیف می باشد، ردیف جدیدی با شماره ۲۰۰۱۲۸ را ایجاد می کنیم.

شکل ۶- ردیف های گروه اول از فصل بیستم فهرست بهای رشته ابنیه

شکل ۶- ردیف های گروه اول از فصل بیستم فهرست بهای رشته ابنیه

در مرحله سوم نوبت به نوشتن شرح ردیف ۲۰۰۱۲۸ می شود:

مرحله چهارم مربوط به واحد ردیف می باشد، که مترمربع است.

 

و در آخرین مرحله بایستی بهای واحد ردیف ۲۰۰۱۲۸ را تعیین نمود. برای تعیین بهای واحد مطابق با مقدمه فصل، 6% اضافه بها نسبت به بهای واحد ردیف اصلی (یعنی ردیف 200121) باید در نظر گرفته شود. (جدول 1)

ادامه مطلب
ردیف های ستون فولادی در فهرست بها رشته ابنیه

نکته: باید دقت شود که نباید مبلغ ردیف 200121 را در 1.06 ضرب کرد، زیرا مطابق با شرح ردیف ایجاد شده (200128)، بهای این ردیف اضافه بها بوده و اصل بها از طریق ردیف 200121 در نظر گرفته می شود. در واقع هنگامی که در پروژه ای کاشی سرامیکی برجسته به کار برده شود، یکبار ردیف 200121 و یکبار ردیف 200128 برای برجستگی آن اخذ می شود.


جدول 1-نمونه ایجاد ردیف پایه با توجه به کلیات و مقدمه فصول

گاهی اوقات این موضوع پیش می آید که ردیف هایی از فهرست بها دارای 2 یا چند اضافه بها یا کسربها باشند. در این شرایط با توجه به بند 3-2. کلیات فهرست بها باید جمع جبری اضافه بها و کسر بها برای تعیین بهای آن ردیف پیش بینی شود.

شکل ۷- بند 2-3 دستورالعمل کاربرد فهرست بها در مورد ردیف های پایه

شکل ۷- بند 2-3 دستورالعمل کاربرد فهرست بها در مورد ردیف های پایه

به طور مثال در بند 9-3 از مقدمه فصل بیستم فهرست بهای رشته ابنیه، ذکر شده است که:

شکل ۸- بند 9-3 مقدمه فصل بیستم فهرست بهای رشته ابنیه

شکل ۸- بند 9-3 مقدمه فصل بیستم فهرست بهای رشته ابنیه

حال اگر در پروژه ای کاشی های سرامیکی با سطح مقطع کمتر از 16 دسی متر مربع با سطح برجسته و براق مورد نیاز باشد، مطابق با بندهای 9-1 و 9-3 مقدمه فصل بیستم فهرست بهای رشته ابنیه ، می بایست ۶ درصد بابت برجسته بودن و ۹ درصد بابت براق بودن به عنوان اضافه بها در نظر گرفت.
که جمع جبری این دو اضافه بها،‌ ۱۵٪ می باشد.


جدول ۲-نمونه ایجاد ردیف پایه با توجه به کلیات و مقدمه فصول (جمع جبری اضافه بها)

ادامه مطلب
چگونه بر فهرست بها تسلط پیدا کنیم؟

ردیف های فهرست بها : ردیف های غیرپایه (ستاره دار)

ردیف های فهرست بها به نحوی تهیه شده است که اقلام عمومی کارهای مربوط به هر رشته از فهرست بها را پوشش دهد. در مواردی که مشخصات فنی و اجرایی ویژه مورد نیاز کار باشد که اقلام آن با شرح ردیف های فهرست بها تطبیق نکند، بایستی به عنوان واحد تهیه کننده برآورد (مهندس مشاور)، شرح ردیف مناسب برای آن اقلام تهیه و در فصل مربوط پیش بینی گردد. این ردیف ها که با علامت ستاره (*) مشخص می گردند، ردیف های ستاره دار نامیده می شوند.

شکل ۹- بند 2-1 دستورالعمل کاربرد فهرست بها رشته ابنیه

شکل ۹- بند 2-1 دستورالعمل کاربرد فهرست بها رشته ابنیه

بررسی جامع و کامل فرآیند تهیه تا تصویب ردیف های ستاره دار در فهرست بها با تدریس مهندس کرایلو

برای مثال در پروژه ای نیاز به تفکیک و جداسازی میلگرد از بتن در بتن های مسلح اجرا شده می باشد، برای این عملیات که مشخصات اجرایی ویژه ای دارد، در فهرست بها ردیفی پیش بینی نشده و بایستی مهندس مشاور (واحد تهیه کننده برآورد) در زمان تهیه برآورد هزینه اجرای کار، ردیف ستاره داری به شرح زیر تهیه نماید.

گودبرداری چیست ؟ 0 تا 100 گودبرداری + مهمترین نکات!


جدول ۳- نمونه ایجاد ردیف ستاره دار

نوع دیگر ردیف های ستاره دار، ردیف هایی هستند که شرح آن ها در فهرست بها موجود است اما بدون بهای واحد هستند، چنین ردیف هایی نیز ردیف های ستاره دار به شمار می آیند.

شکل ۱۰- ردیف های ستاره دار

شکل ۱۰- ردیف های ستاره دار

بهای واحد ردیف های ستاره دار، با روش تجزیه قیمت (تجزیه بها) و بر اساس قیمت های دوره مبنای فهرست مورد نظر، محاسبه می شود.

ادامه مطلب
فهرست بهای آنلاین در کشور آمریکا (Rs Means)

قیمت های دوره مبنای فهرست بها، سه ماهه چهارم سال قبل از ابلاغ فهرست بها می باشد. برای مثال قیمت های مبنای فهرست بهای سال ۱۴۰۱، سه ماهه چهارم سال ۱۴۰۰ می باشد.

در صورتی که مشخصات فنی اقلام ستاره دار به طور کامل در دفترچه مشخصات فنی درج نشود، امکان بروز ادعا از جانب پیمانکار در حین اجرای پروژه به دلیل عدم شفافیت مشخصات فنی اقلام ستاره دار وجود دارد. از این رو طبق بند 2-1 دستور العمل کاربرد لازم است،‌ مشخصات فنی اقلام ستاره دار در دفترچه مشخصات فنی خصوصی درج شود.

ممکن است برای پرداخت ردیف های ستاره دار، دستورالعمل خاصی ملاک عمل باشد که نحوه پرداخت را مشخص نماید، در این صورت بایستی متن لازم تهیه و انتهای فصل مربوط اضافه گردد.
در واقع این دستورالعمل، ضوابطی هست که از طریق آن مشخص می گردد، ردیف مربوط در چه صورت قابل پرداخت است و یا نحوه متره ردیف به چه صورت می باشد و …

(پیشنهاد مطالعه: دوره جامع دستورالعمل جبران افزایش نرخ ارز)

فرآیند تهیه تا تصویب ردیف های ستاره دار

طبق بخشنامه 34001:

1.مناقصه گذار (مهندس مشاور) بر اساس برگه تجزیه بها ( شکل 10- فرم 8 بخشنامه 34001) بهای واحد ردیف های ستاره دار را بر اساس قیمت های دوره مبنای فهرست بها، محاسبه می نماید.

شکل 10- فرم 8 بخشنامه 34001

2.بررسی و تایید ردیف های ستاره دار توسط کمیته قیمت صورت می پذیرد. کمیته قیمت متشکل از 3 کارشناس دارای صلاحیت که توسط بالاترین مقام دستگاه اجرایی انتخاب شده، تا به منظور صرفه جویی در زمان و ایجاد وحدت رویه در دستگاه مربوط، بررسی و تایید ردیف های ستاره دار و کارهای خاص را (بسته به مورد)، برای ارائه به بالاترین مقام دستگاه اجرایی عهده دار باشند.
3.پس از بررسی و تایید کمیته قیمت، بالاترین مقام دستگاه اجرایی ردیف های ستاره دار را تصویب می نماید.

ادامه مطلب
ردیف های سقف کاذب آلومینیومی در فهرست بها

پیمان های سرجمع و هر آنچه باید در مورد قرارداد سرجمع بدانید!

خلاصه ردیف های ستاره دار

محدودیت ردیف های ستاره دار در زمان برآورد

محدودیت های ایجاد ردیف های ستاره دار در فهرست بهای منضم به پیمان در دستورالعمل کاربرد پیش بینی شده است. دلیل این محدودیت این است که از آن جا که ردیف های ستاره دار، کارهایی با مشخصات خاص و ویژه هستند، اگر تعداد آن ها در پیمان فراگیر شود، فهرست بهای واحد پایه بی معنا گشته و شاید لازم باشد فهرست بهای خاص تهیه گردد.3

شکل 11- بند 2-6 دستورالعمل کاربرد فهرست بهای رشته ابنیه

طبق بند فوق اگر:

بزرگتر از :

  • 30% برای مناقصه عمومی
  • 15% برای مناقصه محدود
  • 10% برای ترک تشریفات مناقصه

باشد، لازم است که تمام مدارک مرتبط با ردیف های ستاره دار به دبیر خانه شورای عالی فنی در سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال شود تا پس از رسیدگی و تصویب توسط شورای عالی فنی (براساس بخشنامه ۳۴۰۰۱) تصویب و ملاک عمل قرار بگیرد.

پرسش۱: چرا درصد مربوط به محدودیت ردیف های ستاره دار در مناقصه محدود یا ترک تشریفات مناقصه نسبت به مناقصه عمومی کاهش می یابد؟

دلیل کاهش درصد برای اعمال محدودیت، به جهت پیش بینی ضوابط سخت گیرانه تر به منظور جلوگیری از فساد می باشد. چراکه در مناقصه محدود، تعداد پیمانکار محدود شده و در ترک تشریفات نیز،‌ بدون هیچ گونه تشریفاتی از مناقصه، یک پیمانکار مستقیم انتخاب می شود. بدین خاطر نگرانی هایی از بابت ایجاد فساد وجود داشته که چنین محدودیت هایی وضع گردیده است.

ادامه مطلب
ردیف های انواع بلوک سیمانی در فهرست بها

پرسش ۲: حداکثر میزان پیش بینی ردیف های ستاره دار نسبت به برآورد کل بر اساس فهرست بهای پایه مورد استفاده چه میزان است؟

حداکثر 80% ( طبق بخشنامه شماره 34000)

پرسش ۳: در صورتی که جمع مبلغ برآورد اقلام ستاره دار نسبت به برآورد کل بر اساس فهرست بهای پایه بیش از 80% باشد، تکلیف چیست؟

کار مورد نظر جزء اقلام فهرست بهای کارهای خاص تلقی گردیده و تابع ضوابط بخشنامه 34000 می باشد.

  • فهرست بهای کارهای خاص چیست؟

کارهای خاص در پروژه های پیمانکاری به رشته کارهایی اطلاق می شود که در آن رشته قیمت پایه ابلاغ نشده باشد یا در صورت ابلاغ قیمت پایه در آن رشته، جمع برآورد اقلام غیرپایه آن نسبت به برآورد کل بر اساس فهرست (فهرست های) پایه مورد استفاده (آخرین فهرست بهای پایه ابلاغی لازم الاجرا در زمان تهیه برآورد) بیش از 80% باشد.

  • محدودیت ردیف های ستاره دار در حین پیمان.

پرسش ۴: حداکثر میزان ابلاغ افزایش مقادیر در خصوص اقلام غیر پایه در حین اجرای پیمان چه میزان می باشد؟

مبالغ ناشی از افزایش مقادیر ردیف های ستاره دار در هر رشته فهرست پایه مورد استفاده ،نباید از 25% جمع مبلغ ردیف های ستاره دار همان رشته فهرست بها، در برآورد منضم به پیمان بیشتر شود.

نکته مهم در ابلاغ ردیف های ستاره دار آن است که ابلاغ افزایش مقادیر ردیف های ستاره دار بایستی براساس هر رشته از فهرست های منضم به پیمان به صورت مجزا بررسی گردد. در واقع اگر ردیف ستاره داری از فهرست بهای رشته ابنیه نیاز به ابلاغ افزایش مقادیر دارد،‌ جمع مبلغ ردیف های ستاره دار در فهرست بهای رشته ابنیه منضم به پیمان بررسی و تا ۲۵ درصد جمع مبلغ ردیف های مزبور، افزایش مقادیر ممکن است.

مشاهده کنید : متره و برآورد (تعریف متره‌ و‌ برآورد ، شناخت مترور، فهرست‌ بها و انواع آن)

ادامه مطلب
تغییرات فهرست بهای واحد پایه رشته ابنیه سال ۱۴۰۲

 

در سالهای اخیر با توجه به تغییراتی که در سیستم پروژه ها و همچنین بهای سازمان برنامه و بودجه ی دفترهای فنی رخ داده است اهمیت کارشناس دفتر فنی به طرز بالایی افزایش یافته است؛ از همین رو بهتر است که با تکمیل توانایی هایتان به عنوان یک مهندس مترور تمام عیار  آنچه که شرکت ها و بازار از شما انتظار دارند بدرخشید؛

«دوره جامع مترور حرفه ای» از موسسه ی همیار مترور میتواند شما را از 0 تا 100 یاری کند.

منابع

مقالات مرتبط
دوره های پیشنهادی
نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
محمد علی طالاری
20:06 - 1401/05/29
پاسخ دهید
استفاده کردیم استاد
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    17:24 - 1401/07/09
    پاسخ دهید
    عالی هستید
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    17:29 - 1401/07/09
    پاسخ دهید
    ممنونم از توجه شما مهندس
الهه الهی
15:45 - 1401/05/30
پاسخ دهید
ممنون از مطالب مفیدتون
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    17:24 - 1401/07/09
    پاسخ دهید
    زنده باشید مهندس
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    17:28 - 1401/07/09
    پاسخ دهید
    عالی هستید مهندس
علیرضا عرب عامری
16:33 - 1401/06/06
پاسخ دهید
بسیار مفید
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    17:28 - 1401/07/09
    پاسخ دهید
    زنده باشید مهندس عزیز
کاربر
19:11 - 1401/06/06
پاسخ دهید
عالی بود استاد
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    17:23 - 1401/07/09
    پاسخ دهید
    عالی هستید مهندس
کریم
11:01 - 1401/09/05
پاسخ دهید
سپاس از مطالبتون فقط مهندس فرق ردیف خاص و عادی در ردیف های فهرست بها چیست؟
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    13:51 - 1401/09/07
    پاسخ دهید
    با سلام و خداقوت در فهرست بها، ردیف خاص و عادی نداریم، احتمالا مد نظر شما، ردیف های پایه و ردیف های ستاره دار هست! درست اشاره کردیم آقای مهندس؟
حسینی
17:56 - 1401/09/22
پاسخ دهید
سلام وقت بخیر ... اگر کار جدیدی به پیمانکار ابلاغ شود که آیتم آن در فهرست منضم به پیمان نباشد ولی در فهرست بها ردیف پایه با شرح و قیمت دارد و بخواهیم از همان آیتم استفاده کنیم آیا نیاز است که در تکسا آیتم را به صورت ستاره دار معرفی کنیم ؟؟ چون در قالب افزایش 25 درصد قرارداد است نه در قالب 10 درصد و اگر ستاره دار معرفی شود تکسا پیام افزایش سقف 10 درصد میده ....ممنون میشم راهنمایی کنید
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    15:45 - 1401/09/28
    پاسخ دهید
    درود و خداقوت، شرایطی که فرمودید، منطقا و براساس بخشنامه های مربوط، قیمت جدید محسوب می شود. البته برخی نیز بر این عقیده هستند، چنین موضوعی جز افزایش مقادیر می باشد. به هر حال می توانید، ردیف مربوط را از روی ستاره دار برداشته و نوع ردیف را به "ف" تغییر دهید.
حاجی نیا
13:44 - 1401/10/14
پاسخ دهید
بسیار عالی از توضیحات خوبتون
حامد بیگدلی
17:52 - 1401/10/14
پاسخ دهید
سلام ممنون از توضیحاتتون🙏 سوال۱: اگر در حین کار بیش از ۲۵ درصد مبلغ آیتم‌های ستاره دار فهرست منضم به پیمان نیاز داشتیم تکلیف چیست؟ سوال۲: اگر در حین کار به آیتم‌هایی برخورد کردیم که قیمت واحد در فهارس وجود ندارد و یا آیتمی در فهرست در مورد آن کار موجود نیست و نیاز هست که آن عملیات انجام شود تکلیف چیست؟ ممنون🌹
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    23:22 - 1401/12/13
    پاسخ دهید
    درود و خداقوت عالی هستید ۱- بایستی مجوزهای مربوط را برای این موضوع کسب کنید اگرچه این تبصره خیلی کم کنترل می شود. ۲- قیمت جدید هست و مطابق با بند ج ماده ۲۹ نشریه ۴۳۱۱ عمل می شود.
مهدی خلیلی
19:33 - 1401/10/14
پاسخ دهید
عالی
Azam, mohammadpor
11:27 - 1401/10/15
پاسخ دهید
ostad. fiqolade bud.. sepasgozaram 🙏🏾🙏🏾👍🏾👍🏾
ر
19:05 - 1401/10/16
پاسخ دهید
سلام مهندس فرق اون 30% و 80% در چيه؟گفتيد اگر مبلغ ستاره دار 30% بيشتر باشه بايد به تاييد شوراي عالي برسه حالا چطوري حداكثر 80% آيتم ها رو، ستاره دار ميتونه دربر بگيره؟ يعني صرفا تعداد آيتم هاي قرارداد رو مد نظر قرار ميديم نه مبلغ يا درصورتي كه بخوايم به تاييد شوراي عالي فني برسونيم حداكثر تا 80 % كارها ميتونه ستاره دار باشه و اگر بيشتر بود بايد فهرست بها خاص در نظر گرفته شود؟
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    23:23 - 1401/12/13
    پاسخ دهید
    درود بله برای مازاد بر ۳۰٪ بایستی مجوز گرفته شود، تا چه سقفی تا ۸۰٪ بیش از ۸۰٪‌ کلا موضوع از ضوابط فهارس بهای پایه خارج شده و وارد ضوابط فهرست بهای خاص می گردد.
فرامرز آرزو
11:09 - 1401/11/01
پاسخ دهید
درود و احترام با تشکر از توضیحات عالی و جامع سوالی دارم : اگه آیتمی بعنوان کارجدید از طرف کارفرما ابلاغ شود ،و به نوعی آیتم غیرپایه و یا ستاره دار باشد،چه ضرایبی بهش تعلق میگیره؟
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    23:20 - 1401/12/13
    پاسخ دهید
    درود و خداقوت به این ردیف قیمت جدید گفته شده و صرفا ضریب بالاسری مطابق با بند ج ماده ۲۹ نشریه ۴۳۱۱، به آن اعمال می شود.
اصغر صافتوشیان
19:25 - 1402/01/16
پاسخ دهید
ی ماچ به کلت کرایلو
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    21:08 - 1402/01/18
    پاسخ دهید
    بزرگوارید مهندس جان :)))))))))))
جبرئیل حسن زاده
10:54 - 1402/04/06
پاسخ دهید
با سلام و احترام اگر در برآورد ریالی پروژه ای مجبور به ایجاد ردیف های ستاره دار بصورت اضافه بها و کسر بها بصورت همزمان در فصول مختلف باشیم. آیا برای تعیین سقف ردیف های ستاره دار بایستی ردیفهای اضافه بها و کسر بها با یکدیگر جمع جبری گردند یا قدرمطلق آنها بایستی جمع گردد؟ به نظر می رسد اگر جمع جبری ملاک باشد، میتوانند یکدیگر را خنثی کنند و با منطق محدودیت سقف ردیف های ستاره دار مغایرت دارد.
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    18:21 - 1403/01/17
    پاسخ دهید
    سلام و خداقوت مطابق با بند ۲-۳ دستورالعمل کاربرد، جمع جبری اضافه بها و یا کسربها ملاک عمل است.
عبدالله
21:58 - 1402/09/23
پاسخ دهید
سلام جناب مهندس یه سوال داشتم مبلغ کارهای قیمت جدید و فاکتوری که در براورد اولیه نیامده چند درصد پیمان قابل پرداخته؟
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    15:41 - 1402/10/02
    پاسخ دهید
    سلام و خداقوت حداکثر تا ۱۰ درصد مبلغ اولیه پیمان
مسلم خسروی
12:27 - 1402/12/16
پاسخ دهید
سلام روزتون بخیر ببخشید به ردیفهای ستاره دار چه ضرایبی تعلق می گیرد؟
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    15:07 - 1402/12/27
    پاسخ دهید
    سلام و خداقوت تمام ضرایب مندرج در برآورد هزینه اجرای کار به همراه ضریب پیشنهادی پیمانکار
      شمس الدینی
      19:05 - 1403/02/10
      پاسخ دهید
      با سلام و وقت بخیر اگر قرارداد به صورت مناقصه نباشد و به صورت استعلام باشد واقلام ستاره دار بیش از 10درصد در اینصورت آیا از عمرانی بودن خارج میشه
        پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
        16:10 - 1403/02/14
        پاسخ دهید
        درود و خداقوت این معقوله که فرمودید برای ردیف های ستاره دار، تا ۳۰ درصد هست و مازاد بر ۳۰ درصد تا ۸۰ درصد هم قابلیت مجوز گیری وجود دارد و پس از ۸۰ درصد نیز، فهرست خاص تلقی می شود. در هر صورت شما اگر بودجه عمرانی دارید و ردیف های ستاره داری که لحاظ کردید بیش از ۳۰ درصد شود، مجوز مربوط را از دبیرخانه شورای عالی فنی سازمان برنامه و بودجه کشور باید دریافت کنید. و باز هم طرح عمرانی هست و تغییری نمی کند.
keyboard_arrow_up