تغییرات فهرست بهای واحد پایه رشته ابنیه سال ۱۴۰۲

مقالات مرتبط
دوره های پیشنهادی
مهندس محمد کرایلو

مقدمه

فهرست های بهای واحد پایه سازمان برنامه و بودجه مطابق با روال سالانه، در رسته ها و رشته های مختلف توسط سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ می گردد. در تاریخ ۱۴۰۲/۰۱/۰۷ نیز فهرست های بهای واحد پایه سازمان برنامه و بودجه سال ۱۴۰۲، تهیه، تدوین و پس از تصویب شورای عالی فنی به عنوان مرجع هدایت و تصویب فهارس بها، ابلاغ گردید.

باتوجه به تغییراتی که در فهارس بهای سال ۱۴۰۲، دیده می شود،‌ در این مقاله در خصوص تغییرات بنیادی و اساسی، دلایل و پشتوانه های ایجاد این تغییرات بحث خواهیم نمود.

این مقاله با عنوان «تغییرات فهرست بهای رشته ابنیه ۱۴۰۲»،  به رسم هر سال با ابلاغ فهارس بها، به قلم مهندس محمد کرایلو و گروه فنی، مهندسی و آموزشی همیار مترور در تاریخ ۱۴۰۲/۰۱/۰۷ تنها ساعتی پس از ابلاغ فهارس بها توسط سازمان برنامه و بودجه کشور، تدوین و منتشر گردیده است.(پیشنهاد مطالعه: دوره جامع امور قراردادها!)

۱. دامنه شمول از منظر منشا تامین مالی کار

متن ابلاغ بخشنامه. «تاکید به واژه محل وجوه عمومی»

بند ۱-۲ دستورالعمل کاربرد

توضیحات: دامنه شمول بخشنامه مطابق با توضیحات فوق، همانند سال های گذشته، صرفا محدود به طرح های عمرانی نبوده و دامنه شمول بخشنامه شامل کارهایی می باشد که تمام یا بخشی از تامین مالی آن از محل وجوه عمومی در نظر گرفته شده است.

وجوه عمومی چیست؟ مطابق با ماده ۱۳ قانون محاسبات عمومی کشور،  وجوه عمومی عبارت است از نقدینه های مربوط به وزارتخانه ها و موسسات دولتی و شرکت های دولتی و نهادها و موسسات عمومی غیر دولتی و موسسات وابسته به سازمان های مذکور که متعلق حق افراد و موسسات خصوصی نیست و صرف نظر از نحوه و منشاء تحصیل آن منحصرا برای مصارف عمومی به موجب قانون قابل دخل و تصرف می باشد.

  • آثار ناشی از واژه وجوه عمومی بر پروژه ها چیست؟

بکارگیری واژه وجوه عمومی در دامنه شمول بخشنامه، مشخص کننده، سازمان ها و ارگان هایی است که برای تهیه برآورد هزینه اجرای کار، بایستی از فهارس بهای سازمان برنامه و بودجه کشور، استفاده نمایند.

در واقع با ابلاغ قانون برنامه پنجم توسعه و ماده ۳۴ قانون احکام دائمی توسعه، سازمان برنامه و بودجه کشور عهده دار تهیه و تدوین ضوابط و مقررات ساخت و ساز در حوزه نظام فنی و اجرایی یکپارچه کشور گردیده است.  لذا قانونگذار حدود دامنه شمول نظام فنی و اجرایی یکپارچه کشور را طرح ها و پروژه هایی می داند که از محل وجوه عمومی تخصیص اعتبار گشته اند و نه صرفا، طرح ها و پروژه هایی که محل اعتبار آن ها از محل اعتبارات عمرانی می باشد.

نکته حائز به اهمیت این است، مفاهیم فوق به معنای آن بوده که حتی در صورتی که تخصیص اعتبار پروژه، از محل اعتبارات عمرانی صورت نپذیرفته و در واقع دستگاه اجرایی یا سازمان مربوط، موافقت نامه ای در قبال  سازمان برنامه و بودجه کشور نداشته باشد، اما تامین مالیطرح از محل وجوه عمومی، صورت پذیرفته شده باشد، از فهارس بهای سازمان برنامه و بودجه کشور، برای تهیه برآورد هزینه اجرای کار، بایستی استفاده گردد.

نکته: شاید برایتان جالب باشد که 80 درصد از درآمد مهندسان مشاور از حوزه ی نظارت تأمین میشود! از این رو چه کارفرما باشید و چه حتی مهندس مشاور بهتر است که در مورد تمامی ابعاد آن مثل حق الزحمه اطلاعات کافی ای داشته باشید. «دوره ی جامع حق الزحمه نظارت یکپارچه» میتواند به شما در این زمینه کمک شایانی کند.

ادامه مطلب
هزینه بالاسری (Overhead  Cost) و ضریب بالاسری چیست؟

دامنه شمول از منظر دستگاه های اجرایی

            بند ۱-۲ دستورالعمل کاربرد

توضیحات: مطابق با بند ۱-۲ دستورالعمل کاربرد فهرست بهای ۱۴۰۲، حوزه ی شمول بخشنامه از منظر دستگاه های اجرایی، در راستای  آیین اجرایی ماده ۳۴ قانون احکام دایمی برنامه های توسعه کشور، علاوه بر پروژه های تملک دارایی های سرمایه ای (طرح عمرانی)، شامل طرح و پروژه های سرمایه گذاری و ساخت و ساز دستگاه های اجرایی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری نیز می باشد، نکته مهم آن است که دستگاه های مربوط حتی در صورتی  که بخشی یا تمام منابع مالی پروژه را از محل وجوه عمومی موضوع ماده (۱۳) قانون محاسبات عمومی کشور تامین نمایند، ملزم به استفاده از فهارس بهای سازمان برنامه و بودجه کشور  در تهیه برآورد هزینه اجرای کار پروژه، می باشند.

  • ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری

ماده 5- دستگاه اجرایی: کلیه وزارتخانه ها، مؤسسات دولتی، مؤسسات یا نهادهای عمومی غیردولتی، شرکت های دولتی و کلیه دستگاه هایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر و یا تصریح نام است از قبیل شرکت ملی نفت ایران، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، بانک مرکزی، بانک ها و بیمه های دولتی، دستگاه اجرایی نامیده می شوند.

برای مثال ارگانی مانند شهرداری یک نهاد عمومی غیردولتی می باشد، که در ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری نیز به آن اشاره گردیده است، لذا شهرداری ها موظف به استفاده از فهارس بهای سازمان برنامه و بودجه کشور، برای تهیه برآورد هزینه اجرای کار هستند.

نکته: در اکثر پروژه های کوتاه مدت پیمان فاقد تعدیل در نظر گرفته میشود؛ در این دسته از موارد پیمانکاران از روی ناچار میبایست با تفسیر بخشنامه تعدیل نرخ ارز دست و پنجه نرم میکنند که با توجه به انواع روش های تخصصی که برای تعدیل نرخ ارز  وجود دارد، احتمال اینکه نتوانید ضرر و زیان خود را محاسبه کنید بسیار بالاست.

ادامه مطلب
آنالیز بها قیمت جدید آموزش گام به گام ( تهیه و تنظیم تجزیه بها)

از همین رو موسسه ی همیار مترور با ارائه ی «دوره جامع دستورالعمل جبران افزایش نرخ ارز» این معضل را یکبار برای همیشه از روی دوش شما برخواهد داشت!

توضیحات بیشتر:

تغییرات فوق در راستای تحقق اصل ۴۴ قانون اساسی، ماده ۳۴ قانون احکام دایمی برنامه های توسعه کشور و آیین نامه نظام فنی و اجرایی یکپارچه کشور، ایجاد گردیده است.

آیین نامه نظام فنی و اجرایی یکپارچه کشور  در تاریخ ۱۴۰۰/۰۲/۰۵ تصویب گردید. هدف از ابلاغ این آیین نامه، گسترش شمول دامنه نظام فنی و اجرایی یکپارچه کشور، به جهت افزایش کارآمدی و اثربخشی  طرح ها و پروژه های سرمایه گذاری و ساخت و ساز می باشد.

سابقا باتوجه به ضوابط و مقررات حاکم، ضوابط، مقررات و  استانداردهای ابلاغی از سوی  نظام فنی و اجرایی کشور، برای دستگاه های اجرایی صرفا در طرح های عمرانی، الزام آور تلقی می گردید. منظور از طرح عمرانی نیز، به بیان مختصر و ساده، طرحی است که طی مدت معین و با اعتبار معین که تمام یا قسمتی از هزینه های اجرای آن از محل اعتبارات عمرانی تامین می شود.
اما با ابلاغ سند نظام فنی و اجرایی یکپارچه کشور، دامنه ضوابط و مقررات نظام فنی و اجرایی، علاوه بر طرح های عمرانی، در  طرح ها و پروژه های سرمایه گذاری تمامی دستگاه های اجرایی موضوع ماده ۱۶۰ قانون برنامه چهارم توسعه نیز، الزام آور می باشد.

لازم الاجرا شدن دستورالعمل تعیین دامنه قیمت های متناسب پیشنهادی

متن ابلاغ بخشنامه

توضیحات: دستورالعمل «تعیین دامنه قیمت های متناسب پیشنهادی در مناقصات یک مرحله ای و دو مرحله ای – ویرایش سوم» در تاریخ ۱۳۹۴/۰۷/۱۳ به عنوان راهنما  از نوع (گروه سوم) توسط سازمان برنامه و بودجه کشور، ابلاغ گردید، این بخشنامه لازم الاجرا نبوده و همانطور که اشاره گردید، از نوع گروه سوم برای راهنمایی و ارشاد دستگاه های اجرایی، موسسات مشاور و پیمانکار ابلاغ گردید.

اما با ابلاغ فهرست بهای سال ۱۴۰۲، زین پس، این بخشنامه از نوع گروه اول،‌ لازم الاجرا تلقی می گردد.

تهیه تا ابلاغ صورت جلسات

بند ۱۸-۲. کلیات فهرست بها

توضیحات: مطابق با بند ۱۸-۲ کلیات فهرست بها، مهلت ابلاغ صورت جلسات، از تاریخ دریافت از مشاور، ظرف مهلت ۳ هفته، در نظر گرفته شده است. در صورتی که صورت جلسات مزبور، به عللی مورد تایید کارفرما قرار نگیرد و ظرف مدت ۳ هفته، از تاریخ دریافت از مشاور، از طرف کارفرما ابلاغ نگردد، کارفرما موظف است دلایل عدم ابلاغ یا لزوم تهیه صورت جلسه اصلاحی را کتبا به مهندس مشاور و پیمانکار اطلاع دهد. در چنین شرایطی، در صورتی که نیاز به تهیه صورت جلسه اصلاحی باشد، لازم است ظرف مهلت ۲ هفته، از تاریخ دریافت صورت جلسه اصلاحی از مشاور، ابلاغ صورت جلسه اصلاحی توسط کارفرما، صورت پذیرد.

در نهایت در صورتی که پس سپری شدن مهلت ۳ هفته از تاریخ دریافت صورت جلسه یا مهلت ۲ هفته از تاریخ دریافت صورت جلسه اصلاحی، چنانچه صورت جلسه مزبور به هر دلیلی خارج از قصور پیمانکار، از طرف کارفرما با تاخیر ابلاغ شود، تاخیر به وجود آمده نسبت به ابلاغ صورت جلسه،  از طریق  بخشنامه ۵۰۹۰ و اصلاحیه اخیر آن (پس از ابلاغ)، قابل طرح می باشد.(پیشنهاد مطالعه: دوره جامع نرم افزارهای متره و برآورد)

ادامه مطلب
۶ مهارت اصلی کارشناس دفترفنی

تفاوت های بنیادی تهیه تا ابلاغ صورت جلسات نسبت به فهرست بهای ۱۴۰۱:

۱- حذف واژه نظارت فنی کارگاهی .
۲- تعیین مهلت ابلاغ صورت جلسه از تاریخ دریافت از سوی مشاور
۳- حذف پیگیری پیمانکار در مواقع عدم ابلاغ صورت جلسه و اضافه شدن وظیفه کارفرمایان برای اعلام دلایل عدم ابلاغ و لزوم تهیه صورت جلسه اصلاحی

 

  • سوال مهم: مهلت رسیدگی مهندس مشاور جهت ارسال صورت جلسات برای کارفرما، چه میزانی است؟

تغییرات در پیوست دستورالعمل تجهیز و برچیدن کارگاه

جز ۴-۵ از ماده ۴ پیوست ۵ فهرست بهای ۱۴۰۲ «دستورالعمل تجهیز و برچیدن کارگاه»

ردیف های ۴۲۱۴۰۱ الی ۴۲۱۴۰۳

توضیحات: ضابطه شماره ۷۷۳ با عنوان «دستورالعمل ارزیابی کیفیت و مشخصات فنی عملیات اجرا شده» که آخرین ویرایش آن در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۲،‌ منتشر گردید، ضابطه ای در راستای ارتقای کیفیت احداث طرح ها و پروژه ها با تاکید بر رعایت کامل ضوابط و مشخصات فنی می باشد. در واقع عملکرد اصلی این ضابطه، به عنوان یک مرجع کنترل کننده برای صحت سنجی از  کیفیت عملیات اجرا شده و عملکرد صحیح پیمانکار می باشد.

بند ۴-۵، شرط پرداخت ردیف های ۴۲۱۴۰۱ الی ۴۲۱۴۰۳ را  تامین شروط مندرج در پیوست ۵ ضابطه شماره ۷۷۳ دانسته و براساس پیشرفت فیزیکی عملیات های اجرایی، پرداخت ردیف های مزبور باید صورت پذیرد. لازم به ذکر است در صورت عدم تامین شروط مندرج در پیوست ۵ ضابطه شماره ۷۷۳، پرداختی از بابت ردیف های ۴۲۱۴۰۱ الی ۴۲۱۴۰۳ به عمل نخواهد آمد.
در پیوست ۵ ضابطه مزبور، برای کنترل کیفیت عملیات اجرا شده، علاوه بر آزمایشاتی که توسط آزمایشگاه مورد تایید کارفرما انجام می شود، پیمانکار نیز می تواند نسبت به استقرار  آزمایشگاه محلی و انجام آزمایشات اقدام کند. برای داشتن اعتبار نتایج آزمایشات پیمانکار، ۵ شرط زیر در نظر گرفت شده تا در محاسبه ضریب پرداخت، نتایج آزمایشات آزمایشگاه کارفرما و پیمانکار روی هم مورد استفاده قرار گیرند.

  • نتایج آزمایشات پیمانکار زمانی قابل استفاده در محاسبه ضریب پرداخت اس که آزمایش ها توسط مهندس مشاور دارای تشخیص صلاحیت از سازمان برنامه و بودجه کشور، انجام شده باشد و از نظر تجهیزات (کامل و کالیبره بودن) و عوامل انسانی (تعداد، تخصص و تجربه) به تایید مشاور رسیده باشد.
  • مشاور امکان نظارت مستمر و موثر بر عملکرد آزمایشگاه پیمانکار را داشته باشد.
  • نمونه برداری برای انجام آزمایش توسط آزمایشگاه پیمانکار باید به صورت تصادفی (مطابق با پیوست ۲) و زیر نظرمهندس ناظر مقیم، برداشت شده باشد.
  • پیمانکار باید به صورت مداوم (با ترتیبی که مشاور اعلام می کند) شیت های آزمایشگاهی را (حداقل در ۴ سری) به مشاور (نظارت مقیم) تحویل دهد و مشاور پس از اظهار نظر،آن را مهر و امضا کرده به مدیر طرح، کارفرما و خود پیمانکار ارسال کند.
  • نتایج آزمایشات گرفته شده از هر زیرقطعه، توسط آزمایشگاه کارفرما و آزمایشگاه پیمانکار و اعمال روش های آماری F-test و T-test با هم مقایسه و تایید شده باشند.

برای اطلاعات بیشتر در خصوص روش های آماری و سایر توضیحات به ضابطه مزبور، رجوع نمایید.

نتیجه گیری:

تغییرات ایجاد گشته در فهارس بهای سال ۱۴۰۲، برخلاف تغییرات فهارس بها در سال های گذشته،‌ اغلب در خصوص دامنه شمول و بکارگیری فهارس بها توسط دستگاه های اجرایی می باشد و شاهد تغییرات فنی به خصوصی در آن نبودیم. البته تغییرات فنی، ساختاری و بنیادی فهرست بها،   در سال های گذشته از جمله سال ۱۳۹۸، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۱، ایجاد گردیده است. در نهایت نتیجه گیری می شود با رویه حاکم، در سال های آتی، پروژه های بیشتری در صورت ابلاغ فهارس بها، بایستی برای تهیه برآورد هزینه اجرای کار، از فهرست بها استفاده نمایند.

در سالهای اخیر با توجه به تغییراتی که در سیستم پروژه ها و همچنین بهای سازمان برنامه و بودجه ی دفترهای فنی رخ داده است اهمیت کارشناس دفتر فنی به طرز بالایی افزایش یافته است؛ از همین رو بهتر است که با تکمیل توانایی هایتان به عنوان یک مهندس مترور تمام عیار  آنچه که شرکت ها و بازار از شما انتظار دارند بدرخشید؛

ادامه مطلب
ردیف های پیچ و مهره در فهرست بها + ویدیو

«دوره جامع مترور حرفه ای» از موسسه ی همیار مترور میتواند شما را از 0 تا 100 یاری کند.

منابع:

  • فهارس بهای سازمان برنامه و بودجه کشور سال ۱۴۰۲
  • فهارس بهای سازمان برنامه و بودجه کشور سال ۱۴۰۱ و ماقبل آن
  • ضابطه شماره ۷۷۳ با عنوان «دستورالعمل ارزیابی کیفیت و مشخصات فنی عملیات اجرا شده»
  • دستورالعمل «تعیین دامنه قیمت های متناسب پیشنهادی در مناقصات یک مرحله ای و دو مرحله ای – ویرایش سوم»
  • ماده ۳۴ قانون احکام دایمی برنامه های توسعه کشور
  • قانون مدیریت خدمات کشوری
  • قانون محاسبات عمومی کشور
  • تجربیات مهندس محمد کرایلو

 

مقالات مرتبط
دوره های پیشنهادی
نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
ابراهیم یاری
22:00 - 1402/01/07
پاسخ دهید
بژی مثل همیشه عالی
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    22:24 - 1402/01/07
    پاسخ دهید
    زنده باشید از توجه شما سپاسگزاریم🌺
ایمان صفا
22:27 - 1402/01/07
پاسخ دهید
خبلی عالی از آقای مهندس کرایلو تشکر میکنم که امسال هم مثل سال گذشته، تغییرات فهرست بها رو منتشر کردند. با تشکر. صفا
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    22:28 - 1402/01/07
    پاسخ دهید
    زنده باشید آقای مهندس از توجه شما ممنونم🌺
حامد بیگدلی
00:12 - 1402/01/08
پاسخ دهید
ممنون از وقتی که برای شفاف سازی موضوعات میذارین🌹
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    17:32 - 1402/01/08
    پاسخ دهید
    درود و خداقوت زنده باشید آقای مهندس
سجاد
02:13 - 1402/01/08
پاسخ دهید
با تشکر از مهندس عزیز جناب کرایلو
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    17:22 - 1402/01/08
    پاسخ دهید
    زنده باشید آقای مهندس
ابو نعمت
05:10 - 1402/01/08
پاسخ دهید
سلام مهندس تشکر از لطف و زحمات شما
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    17:22 - 1402/01/08
    پاسخ دهید
    درود و خداقوت از توجه شما سپاسگزاریم
سید جوادرجایی
07:57 - 1402/01/08
پاسخ دهید
احسنتم
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    17:19 - 1402/01/08
    پاسخ دهید
    زنده باشید
رضا بختیاری
00:44 - 1402/01/09
پاسخ دهید
سلام ممنون از دیدگاه و نظرات شما اما چیزی که از واحد فنی شما بعید است اینه که اصلا در خصوص تغییرات ریالی آیتم ها که تماما مد نظر عوامل دفتر فنی ست صحبتی نشده ، مثلا شما درصد افزایش یا کاهش یک آیتم را نسبت به فهرست 401ذکر نمی‌کنید و بجایش به موضوعاتی تقریبا بی ربط با زمینه امور دفتر فنی پرداختید از شما انتظار می‌رفت که کمی هم در مورد آیتم های تغییر کرده مثل ، بتن ، لوله های فولادی ، میلگرد ، عملیات خاکی و ...که اساس کارهای دفتر فنی ست صحبت کنید و نظر بدین دیدگاه شما در خصوص فهرست 402از مجموعه شما بعید و به نظرم تا حدودی پنهان کارانه ست
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    04:17 - 1402/01/09
    پاسخ دهید
    با درود و احترام مقاله یادشده با تاکید بر فهرست بهای رشته ابنیه سال ۱۴۰۲ می‌باشد. فهرست بهای رشته ابنیه از سال ۱۳۹۸، پوست اندازی نمود و ابتدا فصول ۵ و ۶، ۱۳ و ۱۴، ۲۰ و ۲۱ و ۲۵، تغییرات کامل داشتند. در سال ۹۹ تغییرات سایر فصول در فهرست بها ایجاد گردید و در سال ۱۴۰۱، تغییرات در دستورالعمل کاربرد، کلیات و پیوست ها. در سال های ۹۸ و ۹۹، به دلیل تغییرات بنیادی تمام فهرست بها، نکات اصلی در گروه های تلگرامی ارائه گردید و دوره تفسیر اجرایی فهرست بها نیز برای دانش پذیران علاقه مند به رویکرد اجرایی برای فهارس بهای سال ۹۹ الی ۱۴۰۱، تهیه و منتشر گردید . در سال ۱۴۰۱، با وجود تغییرات اساسی در موارد ذکر شده، علاوه بر مقاله که در سایت موجود هست، در قالب ۲ لایو اینستاگرامی مطالب به طور کامل ذکر و خیر گردید. در سال ۱۴۰۲، تغییرات فهرست بهای رشته ابنیه موارد یاد شده هست و تغییر دیگری ندارد. مگر آنکه شما سایر فهارس بها را نیز، مد نظر داشته باشید که در قالب این مقاله نمی‌گنجد. در این مقاله هدف ما تفسیر تغییرات فهرست بهای رشته ابنیه می‌باشد. با تشکر و قدردانی از توجه شما.
پژمان فتاح زاده
02:08 - 1402/01/09
پاسخ دهید
لطفا بجای تبلیغات پوچ و دادن اطلاعلت غلط در جهت گمراهی همکاران گرامی، بیشتر مطالعه کنید: به چند نکته در خصوص عدم وجود تغییرات در فهرست بهای ابنیه ۱۴۰۲ در زیر اشاره می کنم. ۱-دامنه شمول در فهرست بهای ابنیه ۱۴۰۱ و استناد به مصوبه شماره ۲۵۲۵۴/ت ۵۷۶۹۷ ه در فهرست بهای ۱۴۰۱ موجود بوده و فقط در فهرست بهای ابنیه ۱۴۰۲ استناد به ماده ۳۴ قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور اضافه شده است. ۲- مهلت ابلاغ صورتجلسه ها در بند ۱۸-۲ کلیات فهرست بهای ابنیه ۱۴۰۱ (سه هفته) ذکر شده بود و در فهرست بهای ابنیه ۱۴۰۲ اضافه نشده است. ۳- در خصوص حذف عنوان نظارت فنی کارگاهی که جلوی عنوان ناظر مقیم و در داخل پرانتز بند ۲-۱۸ کلیات فهرست بهای ۱۴۰۱ بوده امیدوار بودم علت آن را میدانستید و به آن اشاره می کردید که متاسفانه سطح علم و سواد شما در این حد نیست. در نهایت این تبلیغ و این اطلاع رسانی ناقص و بی ارزش توهین به شعور خواننده و قشر تحصیل کرده جامعه می باشد نوع و نگرش کاری خود را اصلاح کنید.
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    04:09 - 1402/01/09
    پاسخ دهید
    با سلام. اگرچه فرد نگارنده کامنت، از ادبیات درست و رفتار صحیح برای اظهار نظر، استفاده ننموده، اما پاسخ آن ارائه می‌شود. ۱- در متن مقاله، اشاره به این نشد که، مصوبه ۲۵۲۴۵، برای اولین بار ذکر و خیر از آن گردیده است. در خصوص دامنه شمول، واژه وجوه عمومی و تاثیر آن بر نحوه ارجاع کار و استفاده از فهرست بها مورد بررسی قرار گرفت، که واژه «وجوه عمومی»، برای اولین بار ذکر و خیر گردیده است. سبقه این موضوع نیز، برگرفته از مشکلات عدیده بخشنامه نرخ ارز هست که بسیاری از سازمان ها جمله شهرداری ها و سازمان های تابعه، بخشنامه هایی همچون بخشنامه ارز را قبول نداشتند، اما با تاکید بر وجوه عمومی به جای بودجه عمرانی، این مسئله حل، حل گردید، در فهرست بها نیز به پشتوانه این سبقه، موضوع اضافه گردیده است. ۲- اگر با دقت بیشتر فهرست بها را تورق نمایید، مشاهده می‌کنید، مهلت ابلاغ چه برای صورت جلسات و چه صورت جلسات اصلاحی لحاظ گردیده است. مشکل اصلی این هست که مهلت رسیدگی مشاور ذکر و خیر نگردیده است. لذا پیشنهاد می‌کنیم با دقت بیشتری فهرست بها را مطالعه نمایید. ۳- پاسخ این موضوع در بخشنامه نظارت یکپارچه سال ۱۴۰۱، موجود است، بدیهی‌ات نیاز به توضیح مازاد ندارند. شما ۳ موضوع اشاره کردید، هیچ یک از موارد، علاوه بر این‌که از لحاظ فنی و تخصصی دارای ایرادی به مقاله وارد ننمود، بلکه نظرات ارائه شده دارای ایراداتی نیز می‌باشد که تصحیح نمودیم. نظرات سایر مخاطبان مشخص کننده، کاربردی بودن و ارزشمند بودن مطالب هست و نیاز به توضیح اضافات در خصوص محتوای فنی نمی‌باشد. برای استفاده از کلمات نادرست، ادبیات غیر حرفه ای و عدم شیوه صحیح نظر دادن، پاسخی یافت نشد. موفق باشید.
احسان
07:27 - 1402/01/09
پاسخ دهید
ضمن تشکر ، میشه بفرمایید مناقصات یا ارزیابی کیفی که در حین اجرا هستند باید بروزرسانی شوند یا مراحل طبق فهرست قبل ادامه پیدا کند؟
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    11:34 - 1402/01/09
    پاسخ دهید
    با درود، در صورتی که فرآیند ارجاع کار شروع گردیده باشد، از همان فهرست بهای سال پیش استفاده نمایید، در غیر این صورت ملزم هستید، از فهرست بهای جدید استفاده نمایید.
ا. میرشکاری
08:07 - 1402/01/09
پاسخ دهید
با سلام و احترام خیلی عالی بود جناب مهندس مثل همیشه ، فقط یک سوال ... تفاوت قیمتیی فهرست ابنیه 1402 نسبت به پارسال چند درصد به نظر شما ؟
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    11:32 - 1402/01/09
    پاسخ دهید
    درود و خداقوت در این باره هنوز به طور کامل محاسبات انجام نداده ایم، چراکه بایستی هر فصل مجزا محاسبه گردد. اما به طور کلی شرکت هایی همانند تدکار و فراگام آرا، معمولا چنین گزارشاتب را منتشر می‌نمایند.
وحید استوار
09:33 - 1402/01/09
پاسخ دهید
ممنون از مطالبتون مهندس
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    11:31 - 1402/01/09
    پاسخ دهید
    از توجه شما سپاسگزاریم🌺
محسن صفوی
13:21 - 1402/01/09
پاسخ دهید
بسیار عالی... ممنون از مهندس کرایلو
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    02:21 - 1402/01/10
    پاسخ دهید
    زنده باشید آقای مهندس بزرگوارید
    افشین عالیپور
    05:45 - 1402/01/11
    پاسخ دهید
    درود و سپاس بابت تلاش و زحمتی که میکشید مجموعه همیار مترور و شخص مهندس کرایلو.مهندس صفوی یه گزارش بگیرید از هر کدوم از نرم افزارهای صورت وضعیت نویسی و مقایسه رو بزنید آیتم به آیتم و فصل به فصل هم به اختیار شماست ، تا چه بخواهی
      پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
      23:04 - 1402/01/11
      پاسخ دهید
      با سلام و خداقوت از توجه شما سپاسگزارم آقای مهندس زنده باشید
محمد نظری
15:37 - 1402/01/09
پاسخ دهید
بسیار عالی. متاسفانه جامعه مهندسی هنوز به اون بلوغ فکری نرسیده که از همدیگه حمایت کنن. من 90 درصد مطالبی که میگید رو میدونم ولی همچنان پای ثابت مقاله ها و آموزشهای شما هستم و به دیگران هم پیشنهاد میدم. خواهشم اینه که شما به مسیرت ادامه بده نگران نباش. زمان خیلی چیزا رو اثبات میکنه
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    02:22 - 1402/01/10
    پاسخ دهید
    با درود و خداقوت از توجه و همراهی شما سپاسگزاریم مهندس عزیز کم لطفی همکاران هست اما ادامه میدیم.
طاهر قاسملو
17:06 - 1402/01/09
پاسخ دهید
بسیار عالی و مفید بود
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    02:21 - 1402/01/10
    پاسخ دهید
    درود و خداقوت بزرگوارید مهندس عزیز
سید احمد افشاری
17:59 - 1402/01/09
پاسخ دهید
خدا قوت مهندس جان بسیار عالی و پر محتوا ، بازم ترکوندی ، دمت گرم
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    02:20 - 1402/01/10
    پاسخ دهید
    درود و خداقوت آقای مهندس بزرگوارید از توجه شما سپاسگزاریم
حسین باقرزاده
13:41 - 1402/01/12
پاسخ دهید
سپاس از شما. خدا قوت
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    02:45 - 1402/01/13
    پاسخ دهید
    عالی هستید مهندس عزیز
امین رحمتی
14:21 - 1402/01/12
پاسخ دهید
جناب مهندس مثل همیشه عالی
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    02:45 - 1402/01/13
    پاسخ دهید
    زنده باشید مهندس عزیز بزرگورید
میلاد علایی
10:00 - 1402/01/14
پاسخ دهید
جناب آقای مهندس کرایلو و تیم محترم همیار مترور باسلام احتراماً از شما بابت نشر تغییرات فهرست بهای سال 1402 کمال تشکر و قدردانی را دارم. باتشکر
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    14:01 - 1402/01/14
    پاسخ دهید
    با عرض سلام و درود از توجه شما سپاسگزاریم آقای مهندس
خالد البوغبیش
11:16 - 1402/01/18
پاسخ دهید
بسیار دقیق و عالی باتشکر از مهندس کرایلو
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    21:08 - 1402/01/18
    پاسخ دهید
    زنده باشید مهندس عزیز
کاربر
14:29 - 1402/01/24
پاسخ دهید
عالی سپاس
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    12:08 - 1402/01/27
    پاسخ دهید
    زنده باشید آقای مهندس
سعید رستمی
12:38 - 1402/02/16
پاسخ دهید
بسیار عالی .جسارتا جواب سوالی که خودتان فرمودید در مورد مقدار زمان لازم جهت رسیدگی صورتجلسه توسط مشاور چیست؟
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    23:11 - 1402/02/16
    پاسخ دهید
    با سلام و عرض ادب. مکاتتبه کردیم اما پاسخی هنوز دریافت نکردیم در حال حاضر مسکوت هست.
اورجعلی نیک فطرت
14:19 - 1402/09/27
پاسخ دهید
بسیار عالی
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    15:49 - 1402/10/02
    پاسخ دهید
    زنده باشید
keyboard_arrow_up