ردیف های سقف کاذب آلومینیومی در فهرست بها

مقالات مرتبط
دوره های پیشنهادی
مهندس فرشید هوشمند

پشتیبان علمی در موسسه فنی، مهندسی و آموزشی همیار مترور

سرپرست دفترفنی در پروژه احداث آزادراه خلیج فارس به بندر ماهشهر

ناظر مقیم در سازمان مهندسی و تاسیسات نیروی زمینی ارتش در پروژه های مسکونی نظامی ارومیه

کارشناس اجرا و دفترفنی در پروژه احداث دیوارهای حائل بتنی با اجرای 1200 شمع بتنی درجا در رودخانه کشکان شهرستان پلدختر

کارشناس دفترفنی در مجتمع های مسکونی پادگان قوشچی ارتش واقع در آذربایجان غربی

کارشناس اجرا و نقشه بردار در پروژه تقاطع غیرهمسطح آذربایجان واقع در شهر ارومیه و پروژه بوستان سلامت اوریادمال

پروفایل نویسنده

مقدمه

امروزه در اغلب پروژه ها استفاده از سقف های کاذب موضوعی مرسوم است، سقف هایی از جمله تایل کاذب آلومینیومی، تایل کاذب سوراخ دار آلومینیومی، گریلیوم، دامپا، بافل و …که بسته به نوع پروژه، کاربری محل استفاده و دلایل دیگر از جمله معماری و زیبایی فضا، از جمله سقف های کاذب نوینی هستند که در پروژه ها بکار گرفته می شوند. فهرست بهای رشته ابنیه در فصول مختلف، سقف های مذکور را پیش بینی نموده و که هر کارشناس دفترفنی، بایستی برای تهیه برآورد و یا تهیه صورت وضعیت های کارکرد، ردیف های متناظر سقف ها را مسلط باشد، لذا در این مقاله به شناخت انواع سقف های کاذب آلومینومی و ردیف های فهرست بهایی سقف های کاذب آلومینومی در فصل ۱۷ فهرست بها، خواهیم پرداخت.

1- سقف کاذب (Suspended Ceiling)

سقفی که توسط سامانه آویز از زیرسازه یا نبشی پیرامونی یا به وسیله آن با فاصله از کف یا بام بالایی به طور مستقیم از سازه باربر (کف، بام، تیر و دیوارها) آویخته می شود. برای اطلاعات دقیق از اجزای سقف های کاذب استاندارد شماره ۲۱۰۸۳ با عنوان سقف های کاذب – الزامات و روش های آزمون، مطالعه شود.

انواع سقف های کاذب آلومینیومی

  • سقف کاذب تایل آلومینومی ساده

متریال ساخت انواع سقف کاذب آلومینیومی، ورق های آلومینیوم در ابعاد مختلف، با طرح ها و رنگ های متفاوت هستن که به وسیله اتصالاتی از جنس گالوانیزه (فولاد پوشش داده شده توسط فلز روی، گالوانیزه نام دارد) به سقف اصلی متصل می شوند.  از جمله سقف های کاذب آلومینیومی، نوع تایل را می توان اشاره نمود که خود به ۲ دسته، تایل آلومینیومی معمولی و سوراخ تقسیم بندی می شود.

ادامه مطلب
ضریب طبقات در فهرست بها+ مثال

شکل 1 – سقف کاذب آلومینیومی ساده و سوراخ دار

ردیف های مربوط به سقف کاذب آلومینومی ساده و سوراخ دار در فهرست بهای رشته ابنیه سال ۱۴۰۲، در فصل ۱۷ شامل ردیف ۱۷۰۲۰۴ الی ۱۷۰۲۰۶ می باشد. لازم به ذکر است نوع سوراخ دارای ویژگی آکوستیک برای جذب صوت می باشد. با وجود این سوراخ ها، بخشی از صوت به فضای پشت سقف کاذب هدایت می شوند و بخشی از امواج را مستهلک می نمایند.

در برخی از سقف های کاذب از پارچه نمدین به جهت جاذب رطوبت و صوت، جلوگیری از  عبور گرد و خاک به پشت تایل های آلومینیومی استفاده می نمایند، در صورتی که از تایل های آلومینیومی دارای لایه نمدی کندسوز استفاده گردد، ردیف ۱۷۰۲۰۹ کاربرد خواهد داشت.

شکل 2- سقف کاذب آلومینیومی تایل

شکل 3- زیرسازی سقف کاذب آلومینیومی تایل

  •  سقف کاذب سلول مشبک (گریلیوم)

نوع دیگری از سقف های کاذب آلومینومی، با اسم سلول مشبک (شبکه شبکه) شناخته می شود، نام تجاری این نوع سقف ها، گریلیوم است. این نوع سقف ها عمدتا در بیمارستان ها، محیط های اداری، مجتمع های تجاری و حتی مترو و … که دارای راهرو یا فضاهای عمومی می باشد، استفاده می گردد.

شکل 4- سقف کاذب سلول مشبک (گریلیوم)

شکل 5- سقف کاذب سلول مشبک (گریلیوم)

ردیف های مربوط به سقف کاذب آلومینومی سلول مشبک در فهرست بهای رشته ابنیه سال ۱۴۰۲، در فصل ۱۷، ردیف ۱۷۰۲۱۱ می باشد.

  • سقف کاذب از نوع سامانه خطی

نوع دیگری از سقف های کاذب آلومینومی مربوط به سامانه خطی می باشد که اجزای خطی طولی به زیرسازی متصل می شوند. از معروف ترین سقف های کاذب سامانه خطی، دامپا را می توان نام برد که از گذشته تا به امروز مورد استفاده قرار گرفته است. البته دامپا یک نوع سقف نیست، بلکه نام یک برند تجاری در کشور دانمارک است اما به واسطه شهرت آن، این سقف را با نام تجاری نیز می­شناسند. سقف کاذب با سامانه خطی به ۲ نوع یعنی معمولی و سوراخ دار دسته بندی می شوند. از مزایای این نوع سقف کاذب، وزن بسیار سبک، طول عمر بالا، دسترسی راحت تر به تاسیسات، قابلیت اکوستیک بودن و ..می توان نام برد.

ادامه مطلب
ردیف های فهرست بها ! بررسی ردیف های پایه و غیرپایه (ستاره دار)

شکل 6-  سقف های کاذب از نوع سامانه خطی

ردیف های مربوط به سقف کاذب آلومینومی از نوع سامانه سقف کاذب خطی، در فهرست بهای رشته ابنیه سال ۱۴۰۲، در فصل ۱۷ مربوط به ردیف های ۱۷۰۲۱۳ از نوع معمولی و ردیف ۱۷۰۲۱۴ از نوع سوراخ دار می باشد.

سقف های کاذب از نوع سامانه خطی

لازم به ذکر است، ممکن است در مشخصات فنی «سقف لوکسالون»، ذکر گردیده باشد، این موضوع نیز یک نام تجاری است که ردیف متناظر آن در فهرست بها همان ردیف ۱۷۰۲۱۳ و ۱۷۰۲۱۴ می­باشد.

شکل 7- سقف کاذب خطی سوراخ دار

  • سقف کاذب بافل

نوع دیگری از سقف های کاذب آلومینومی که در سال های اخیر در پروژه هایی که وسعت بالایی دارند، مورد توجه قرار گرفته،‌ سقف های کاذب بافل نام دارد.  این سقف ها در مکان های عمومی همانند متروها، مراکز تجاری بسیار پرکاربرد است، مقاطع سقف های کاذب بافل، به صورت جعبه ای می­باشد، به همین خاطر به سقف کاذب جعبه ای نیز شناخته می­شود.

 

 

شکل 8-  سقف کاذب بافل 

ردیف های مربوط به سقف کاذب آلومینومی بافل در فهرست بهای رشته ابنیه سال ۱۴۰۲، در فصل ۱۷ مربوط به ردیف ۱۷۰۲۱۶ می باشد.

سقف کاذب بافل 

منابع

  • پکیج جامع مترور حرفه ای (ویرایش ۱۴۰۲) – بخش تفسیر اجرایی فهرست بها
  • استاندارد ۲۱۰۸۳ مرکز ملی استاندارد ایران
مقالات مرتبط
دوره های پیشنهادی
نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up