مسیر پیشرفت شغلی برای مهندسان

مقالات مرتبط
دوره های پیشنهادی
دپارتمان تولید محتوا همیار مترور

دفترفنی،مدیریت قراردادها، تاخیرات و مدیریت ادعا

پروفایل نویسنده

مقدمه

به طور معمول هر مهندسی موفقیت را در چند عامل مختلف می­بیند، برخی حضور در پروژه های بزرگ را موفقیت و پیشرفت می­دانند، برخی یک دست آورد بزرگ در یک پروژه را موفقیت و پیشرفت می­دانند، برخی حقوق بالاتر را، برخی دیگر تحقیق و توسعه و نوآوری در اسناد مهندسی را و حتی برای مهندسان جوان ورود به بازار کار نیز نوعی موفقیت و پیشرفت محسوب می­شود.

اما به طور کلی همه­ی عوامل بالا در دو موضوع زیر، مشخص می­شوند؛

  • ارتقا جایگاه شغلی
  • ارتقا درآمد

در این مقاله از وبسایت همیار مترور، قصد داریم به شما مهندسان گرامی در خصوص مسیر پیشرفت شغلی، رسیدن به شایستگی برای ارتقا جایگاه و ارتقا درآمد و کوتاه کردن این مسیر، نکاتی را توضیح دهیم.

مثلث KSE:

سه عامل دانش (Knowledge)، مهارت (Skill) و تجربه (Experience)، باعث ارتقا، پیشرفت و موفقیت شما می­شود.

دانش قدرت است، مهارت و تجربه نیز، صلاحیت و شایستگی شما را در مسیر موفقیت، تضمین می­کند. داشتن صلاحیت (مهارت ها) برای هر فردی برای ورود و ماندگاری در بازار کار ضروری است و این شایستگی ها هستند که باعث ارتقا، پیشرفت و موفقیت بیشتر شما می­شوند.

دانش Knowledge؛

دانش اساس پیشرفت در هر جایگاهی است، بدون کسب دانش اصولی و صحیح، ممکن است سال ها مسیری را اشتباه طی نمایید، دانش اساس کار است که به طور معمول با مطالعه و تحقیق بدست می­آید، حال این مطالعه می­تواند به صورت خودخوان باشد یا با شرکت کردن در کلاس های آموزش و یا مطالعه کتب مرتبط.

بخاطر داشته باشید، شرکت کردن در کلاس های افراد با صلاحیت و شایسته، به معنای صرفه هزینه نیست، بلکه بدست آوردن دانش، مهارت و حتی تجربیاتی هست که شاید سال ها به صورت حرفه ای کار کنید، اما هیچ وقت با آن موضوع روبرو نشده باشید! در واقع من همیشه می گویم، اگر می خواهید در زمان کوتاه رشد کنید، در بهترین کلاس ها بنشینید، کتاب های مرجع را مطالعه نمایید و از تجربیات ارزشمند دیگران استفاده کنید.

ادامه مطلب
پرستیژ مهندسی ۱ - جلسات پینگ پنگی

دانش Skill ؛

داشتن مهارت، همان صلاحیت شما برای آن جایگاه شغلی است. در واقع شما با داشتن مهارت های تخصصی، می­توانید در مسیر پیشرفت و توسعه خود گام بردارید، مهارت عامل دستیابی به جایگاه در بازار کار است. بسیاری از افراد دارای دانش مناسبی هستند، اما در عمل از آن نمی­توانند استفاده کنند، همان عاملی که دانش شما را تبدیل به عمل می­کند،‌ مهارت های شماست.

توجه نمایید در شرایط روز صنعت احداث، افرادی موفق هستند که به دانش بسنده نکرده اند، چراکه برخی افراد با تفکر دهه ۶۰ – ۷۰ تصور می­کنند، صرفا دانش را کسب کنیم و مهارت را طی کار کردن در بازار کار بدست می­آوریم.

امروزه شرکت ها و سازمان های معتبر به دنبال افرادی هستند که مهارت های مورد نیاز بازارکار را در اختیار دارند، باز هم مثل همیشه در حضور دانشجویان و جمع های مهندسی می­گویم، امروز، جنگ مهارت هاست، فرد فاقد مهارت در عرصه مهندسی، جایگاهی ندارد و پس از مدتی از کار کردن بیهوده خسته شده و به دنبال شغل دیگری می­رود.

تجربه Experience ؛

همانطور که می­دانید یکی از عوامل اصلی در پیشرفت جایگاه و درآمدی شما، داشتن حسن سوابق و تجربیات است. تجربه با گذر زمان بدست می­آید، پس باید صبور بوده و با حضور در صنعت، به تجربیات خود بیافزایید. اما از آنجاکه داشتن تجربیات ارزشمند، یکی از دلایل اصلی است که باعث رشد سریع مهندسان می­شود. پس بهتر است به جای سال ها کار کردن و کسب تجربه، از میانبرهایی استفاده کنیم.

نظیر این میانبرها، استفاده از تجربیات افراد متخصص در صنعت است، حضور در جمع های مهندسی، کنفرانس ها و تشکل های حرفه ای مهندسی، هم صحبتی با متخصصان و شرکت در کلاس های آموزشی از عواملی است که می­توانید در زمان کوتاه تری، تجربیات خود را افزایش دهید.

ادامه مطلب
پرستیژ مهندسی ۲ - درد و دوا

شایستگی یک پله بالاتر از صلاحیت است؛

شایستگی همان عامل ارتقا جایگاهی و درآمدی شماست. بسیاری از افراد تصور می­نمایند با صرف داشتن مهارت، می­توانند  ارتقا برای خود ایجاد نمایند، این درحالی است که مهارت ها،‌ عاملی ضروری برای رسیدن به جایگاه و درآمد هستند، اما کافی نیستند.

یادگیری مهارت های نرم نظیر فن بیان، زبان بدن، مذاکره، سخنرانی، رهبری، کار تیمی و … همان شایستگی های شما به شمار می­آید. در واقع شایستگی توانایی استفاده صحیح از دانش، مهارت  و تجربیات است.

  • آیا آموزش دیدن برای مهندسان ضروری است؟

حتما؛ بروز بودن از عواملی است که باعث می­شود شما در مسیر پیشرفت، ثابت قدم باشید. باتوجه به تغییرات سریع آیین نامه ها و مقررات مهندسی در عرصه بین الملل و داخلی، یکی از عوامل بروز بودن، آموزش دیدن و آموزش پذیری است. بخاطر داشته باشید نسلی از مهندسان قدیمی با ظهور نرم افزارهایی مثل اتوکد، تکلا، ایتبس، سیف و … جایگاه خود را از دست دادند، چراکه خودشان را با علم روز تطابق نداده و به سرعت از بازارکار حذف شدند.

نوکیا را بخاطر بیاورید، غول تکنولوژی بازار موبایل را که یادتان هست! تنها و تنها بخاطر عدم بروز بودن و تطابق با شرایط روز، از بازار تکنولوژی موبایل حذف شد!! پس بروز باشید تا بتوانید ارتقا پیدا کنید.

  • چه آموزشی برای مهندسان ضروری است؟

هر آموزشی که تهیه می­کنید، دقت کنید این ۵ شاخص را حتما داشته باشد؛

  • عمیق بودن مطالب؛ هیچوقت آموزش های سطحی و کلی تهیه نمایید،‌ آموزشی باعث کسب دانش، مهارت و تجربه می­شود که جزئیات را بیان نموده و مبانی آن مهارت را ابتدا به شما بیاموزد.
  • فلسفه مطالب؛ بسیاری از آموزش ها فقط با یک دید سطحی به قوانین، مقررات و آیین نامه های مهندسی، نگاه می کنند، این در حالی است که یک آموزش حرفه ای،‌ بایستی پشت پرده مطالب را عنوان نماید، برای مثال یک دانش پذیر باید بداند، چرا ضریب ۱.۳ برای حمل و نقل خاک در راه های شنی و خاکی باید در کارهای فهرست بهایی به پیمانکار پرداخت می­شود!! این در حالی است که بسیاری از افراد به فلسفه ها توجه ندارند و اپراتور به حساب می آیند.
  • تاریخچه؛ دانستن سیر تغییرات آیین نامه ها، بخشنامه ها و مقررات در عرصه های مهندسی، باعث کسب تجربه و دید جامع تر و حرفه ای تر به شما می­دهد. خیلی از افراد صرفا بر فهرست بهای سال ۱۴۰۲ مسلط هستند، در حالیکه ممکن است در یک پروژه با فهرست بهای ۱۳۹۴ وارد شوند و ندانستن تغییرات و تاریخچه فهرست بها، باعث می­شود مسائل و مشکلاتی برای آن ها پیش آید.
  • پروژه محور و واقعی؛ آموزش های تئوریک به تنهایی دردی را دوا نمی­کند، یک آموزش حرفه ای بایستی براساس واقعیت های صنعت و مطابق با پروژه های اجرایی تدوین شده تا به شما راهکارهای عملیاتی و تجربیاتی که باید برای انجام پروژه داشته باشید را انتقال دهد.
  • شایستگی مدرس: انتقال دهنده مطالب و مدرس دوره، بایستی شایستگی های لازم برای تدریس را داشته باشد، دقت کنید یک مدرس حرفه ای شخصی است که در عرصه مهندسی فعال بوده، دارای تجربیات در آن زمینه است، در پروژه های اجرایی حضور داشته و اصطلاحا خاک خورده آن حوزه باشد.
ادامه مطلب
پرستیژ مهندسی ۲ - درد و دوا

موسسه همیار مترور

ما در همیار مترور طی ۷ سال گذشته، در زمینه آموزش مباحث دفترفنی، مدیریت ادعا و قراردادهای پیمانکاری، تمرکز کرده ایم، ماحصل این فعالیت اعتماد بیش از ۳۵ هزار دانش پذیر بوده که بسیاری از آن ها یا وارد بازار کار شده اند، یا ارتقا جایگاهی و درآمدی را تجربه کرده اند. تا به امروز بیش از ۲۰۰ سازمان و شرکت معتبر در کشور از آموزش های همیار مترور بهره مند شده اند که این موضوع در نوع خود، بی نظیر است.

به شما مهندس عزیز نیز پیشنهاد می کنیم برای حرفه ای شدن در زمینه دفترفنی، مدیریت ادعا و قراردادهای پیمانکاری به صفحه محصولات آموزشی، مراجعه کنید و از اساتید صاحب نظر همیار مترور و جزئیات دوره های آموزشی مطلع شوید.

ما به قدری از دوره های خود اطمینان داریم که ضمانت نامه عودت وجه برای دانش پذیران در نظر گرفتیم تا یک سرمایه گذاری بدون ریسک واقعی را تجربه کنید.

مقالات مرتبط
دوره های پیشنهادی
نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
محبوبه الساداتحقانی
10:38 - 1402/10/22
پاسخ دهید
اصلا شکی نیست که واقعا حرفه ای هستید..ازتون تشکر میکنیم داخل همه موارد از اینستا گرفته تا برنامه مختص به خودتون، میشه ازتون چندین مورد اموزشی یاد گرفت..من واقعا ازتون ممنونم.🙏🙏
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    11:24 - 1402/10/24
    پاسخ دهید
    سلام و عرض احترام از توجه و محبت شما سپاسگزاریم امیدواریم همواره موفق باشید.
ایوب جیبا
13:55 - 1402/10/22
پاسخ دهید
شانس زندگی کردن با خدماتی که شما ب جامعه مهندسی کردین ۱۰۰ برابر شد. معجزه کردین خدایی
    پشتیبان فنی سایت پشتیبان فنی سایت
    11:23 - 1402/10/24
    پاسخ دهید
    زنده باشید از توجه شما سپاسگزاریم آقای مهندس
keyboard_arrow_up